Op TikTok: Dit is waarom je je gsm ’s nachts beter niet in het stopcontact laat zitten

Dat TikTok vol staat met challenges en dansjes, is geen nieuws. Maar naast al die amusante dingen is er op de app ook plaats voor lifehacks en handige tips. Enkele van die handige tips worden gegeven door een paar brandweermannen. Zo haal je ’s nachts beter je gsm uit de oplader als je brand en gevaar wil voorkomen.

We maken het allemaal wel eens mee. De batterij van onze gsm is leeg en de volgende ochtend moeten we vroeg opstaan om een hele dag op pad te gaan. Dan is het natuurlijk handig als er naast je bed een stopcontact is waar je je gsm kan opladen terwijl je slaapt. Maar dat is niet het beste plan. Een brandweerman op TikTok legt uit dat dat geen goed idee is.

Opladen

Dat het opladen van elektronische apparaten terwijl je slaapt niet het slimste plan is, is ons al vaak verteld. Maar toch lijkt het bij vele mensen nog steeds een dagelijkse gewoonte te zijn om voor ze gaan slapen de gsm in de lader te steken. Naast het feit dat het niet goed is voor je telefoon om nadat ie volgeladen is nog lang te blijven zitten, is het ook levensgevaarlijk.

Op TikTok leggen de brandweermannen van Kent Fire Rescue (@kentfirerescue) uit waarom het belangrijk is om dat opladen te vermijden. “Het is veel veiliger om je gsm overdag op te laden”, laat een van hun brandweermannen weten. Daarnaast somt hij drie redenen op waarom je van het stopcontact moet wegblijven als je slaapt.

“Je ruikt niets als je slaapt, dus ook geen brand”, vertelt hij. “Je moet maar drie keer rook inademen om knock-out te gaan”, gaat hij verder. Daarnaast zou het grootste gevaar bij de onofficiële laders liggen.

@kentfirerescue This is a highly debated topic on our TikTok, but if you ARE able to do so, it’s much safer to charge any electrical items when you’re there and awake ✔️ #firesafety #firefighting #kentfire #firefighters #kentuk #fireservice #firesafetytips #firefightertiktok #firefightersoftiktok ♬ Keeping Your Head Up (Jonas Blue Remix) [Radio Edit] – Birdy
Meer
Lees meer...