YouTuber DALLMYD deelt video van zijn gecancelde OceanGate Expedition, enkele dagen voor fatale duik

Afgelopen weekend is een opvallende video opgedoken op YouTube. YouTuber en duiker Jake Koehler, ofwel DALLMYD, stond enkele dagen voor de fatale trip van de Titan namelijk zelf op punt om mee te reizen met de Titan. Uiteindelijk werd zijn trip gecanceld door de weersomstandigheden en enkele technische problemen, maar een tijdje later vertrok de duikboot dus toch op missie met andere passagiers.

Vorige week draaide alles rond de verdwijning van de duikboot Titan. Die was vorige zondag met vijf passagiers aan boord vertrokken en zou pas terugkeren nadat de vijf inzittenden het wrak van de Titanic hadden gezien op zo’n 4.000 meter onder water. Kort na het vertrek waren de inzittenden, waaronder de CEO van het bedrijf OceanGate, niet meer bereikbaar.

Wanneer er enkele uren later nog steeds geen nieuws was, gingen de alarmbellen rinkelen. De volgende dagen kwamen dus heel wat reddingschepen, andere duikboten, helikopters, … te hulp. Maar ondanks het feit dat er in eerste instantie nog heel wat hoop was, kwam de hulp te laat. Op donderdag werden er door een andere duikboot brokstukken gevonden die afkomstig waren van de Titan. Daaruit bleek dat de duikboot is geïmplodeerd en dat er voor de inzittenden, waaronder een 19-jarige, geen hoop meer was.

DALLMYD

De inzittenden die vorige week om het leven kwamen, waren onderdeel van ‘Mission 5’. Slechts enkele dagen voor die fatale missie was er een ‘Mission 3’. Daar was YouTuber DALLMYD bij betrokken. Hij legde zijn volledig avontuur vast op camera om er later een video over te kunnen posten op zijn kanaal. Die video is afgelopen weekend pas verschenen en zag er dus anders uit dan dat de YouTuber zelf had verwacht.

“In deze video deel ik mijn persoonlijke ervaring met OceanGate Expeditions. Mijn gedachten gaan uit naar de mensen die zijn overleden en hun familie”, staat er in het bijschrift van de video te lezen. Zijn video begint dan weer met de woorden: “Als mijn duik niet was gecanceld, dan had ik nu het slachtoffer kunnen zijn.” Wat volgt is een video van bijna een halfuur waarin we de aanloop naar zo’n duik naar de Titanic zien.

Gecanceld

Zo slapen de YouTuber en zijn vriendin op een kleine cabine op een boot, stelen ze koekjes uit de keuken, én zien we ook hoe Franse duiker Paul-Henri Nargeolet en OceanGate-CEO Stockton Rush al aanwezig waren bij de derde missie. Nargeolet geeft op de boot meer uitleg over de geschiedenis van de Titanic, terwijl Rush het praktischer houdt. Ook een extra ingenieur geeft uitleg over wat er staat te gebeuren.

Uiteindelijk vertrekt de duikboot dus niet richting de Titanic, maar mag DALLMYD wel even plaatsnemen in de Titan. Op beeld krijgen we dus exact dezelfde duikboot te zien als die waarin Nargeolet, Stockton en nog drie anderen om het leven kwamen.

Meer
Lees meer...