Zelfrijdende wagens leiden tot meer ‘bingedrinken’

Bier
EPA

Een onderzoek in Australië wijst uit dat er meer gedronken zal worden door de opkomst van zelfrijdende wagens. De bestuurders hoeven zich geen zorgen meer te maken over hoe ze naar huis gaan. Dit zou kunnen leiden tot meer ‘bingedrinken’.

In het onderzoek van de Curtin University in Australië werden 1.334 mensen ondervraagd. De helft van hen gaf toe dat ze een zelfrijdende auto zouden gebruiken na het drinken van alcohol. 37 procent beweerde zelfs meer te durven drinken als ze van plan waren zo’n auto te gebruiken.

Meer drinken, minder ongevallen?

De onderzoekers geven aan dat mensen steeds meer zouden drinken en dit kan een negatief effect hebben op hun gezondheid. De regering probeert het alcoholverbruik in het algemeen te verminderen, maar de komst van de zelfrijdende voertuigen zou dit kunnen bemoeilijken.

EPA/bart maat

Door de zelfrijdende auto’s zullen er minder mensen onder invloed rijden en minder ongelukken gebeuren. De bedoeling is dat de zelfrijdende auto’s de komende decennia worden gepromoot zonder daarbij het drinken aan te moedigen.

Gesponsorde artikelen