Organiseert Zweden deze week het allereerste Europese kampioenschap seks?

De Zweedse Federatie van Seks heeft aangekondigd dat het op donderdag 8 juni het allereerste Europese kampioenschap seks organiseert. Op dat EK zullen volgens de organisatie deelnemers uit verschillende landen het tegen elkaar opnemen in zestien disciplines. Het is echter onduidelijk hoe serieus die aankondiging moet genomen worden.

Het nieuws over het European Sex Championship dook voor het eerst op enkele weken geleden in verschillende Indiase media zoals Times of India. Volgens hen was seks in Zweden voortaan erkend als officiële sport. Dragan Bratych, de voorzitter van de Zweedse Federatie van Seks, noemde in de Indiase media die erkenning onvermijdelijk door de fysieke en mentale inspanning die nodig is voor seks. “Net als bij elke andere sport, vereist het bereiken van de gewenste resultaten in seks training”, zei hij daarover.

Geen officiële erkenning als sport

Al snel bleek echter dat dat nieuws toch niet helemaal klopte. De website Newschecker ontdekte in een artikel in het lokale nieuwsmedium Goterborgs-Posten dat de Federation of Sex in Sweden inderdaad in januari zo’n aanvraag tot erkenning had ingediend, maar dat die was afgewezen.

Toen de nationale organisatie Swedish Sports Confederation bereikte, zag die zich genoodzaakt het een en ander recht te zetten in een persbericht. Daarin verduidelijkten ze dat de aanvraag van de Zweedse Federatie van Seks onvolledig was en daarom niet kon goedgekeurd worden.

EK seks op 8 juni

Volgens de Federation of Sex in Sweden is die erkenning niet in orde geraakt om financiële redenen. Om officieel als sport aanzien te worden, zouden zij namelijk trainingsfaciliteiten, lessen en scheidsrechters moeten voorzien. Zij gaan er dan ook vanuit dat seks in de toekomst wel een erkenning zal krijgen.

Ondertussen gaat volgens de organisatie het Europese kampioenschap seks op 8 juni nog steeds gewoon door. De deelnemers zullen daar in een zes uur durende wedstrijd in verschillende disciplines punten kunnen scoren. Het gaat hierbij om categorieën zoals verleiden, massages, voorspel, orale seks, penetratie, uithouding, standjes, aantal orgasmes, erogene zones, artistieke uitvoering … Juryleden zullen bij hun scores onder andere rekening houden met communicatie, chemie, kennis en uithoudingsvermogen.

Of het kampioenschap echt zal plaatsvinden, of het hier gaat om een stunt, is momenteel niet duidelijk. Later deze week zullen we daarover vermoedelijk meer duidelijkheid krijgen.

Meer
Lees meer...