Coronavirus: 78 nieuwe overlijdens in ons land, hoogste sinds start uitbraak

In de laatste 24 uur zijn er in ons land 78 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is het hoogste aantal overlijdens op 24 uur sinds het begin van de uitbraak in ons land. Ook werden er 1.702 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het totale aantal staat daardoor nu op 10.836 besmettingen.

Het coronavirus blijft voor slachtoffers zorgen in ons land. De afgelopen 24 uur overleden er opnieuw 78 mensen aan de gevolgen van het virus, waarmee het totale aantal overlijdens nu op 431 staat.

Intensieve zorgen

Er liggen op dit moment 4.138 mensen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Van die mensen liggen er 867 op intensieve zorgen. De afgelopen 24 uur kwamen daar dus 78 personen bij.

Het is belangrijk dat dit aantal niet te snel de hoogte in gaat, want er zijn in ons land in totaal 2.650 bedden op intensieve zorgen. Wanneer dit aantal overschreden wordt, kunnen er dus mensen niet geholpen worden.

Goed nieuws

Coronavirus België
Isopix

Er zijn dus meer doden gevallen in de afgelopen 24 uur, maar het aantal ziekenhuisopnames ligt wel een stuk lager dan gisteren. Met 421 nieuwe opnames ligt dat cijfers zelfs lager dan de afgelopen 5 dagen. Dat is een goede tendens aangezien het aantal nieuwe besmettingen eigenlijk geen goede maatstaf is omdat we onmogelijk het volledige aantal besmettingen kunnen kennen.

In de afgelopen 24 uur werden ook 296 mensen genezen verklaard, waardoor het totale aantal genezingen in ons land nu op 1.359 ligt. Het is ook het hoogste aantal genezingen sinds het begin van de uitbraak. Onze collectieve oefening in social distancing, werpt dus wel degelijk z’n vruchten af.

Meer
Lees meer...