9 bekende personen waarvan je echt niet kunt zien dat ze in de nieuwe Star Wars meespelen

9 bekende personen waarvan je echt niet kunt zien dat ze in de nieuwe Star Wars meespelen

‘Star Wars: The Force Awakens’ loopt sinds enkele dagen in onze zalen, maar wie al is gaan kijken, zal een aantal bekende gezichten niet hebben herkend. Gewoon omdat het meestal onmogelijk is om de acteurs in hun gastrolletje te herkennen. Sommige acteurs zijn zelfs al overleden. Let op voor spoilers!

Iedereen wil graag meespelen in de nieuwe Star Wars-film, ook al ben je niet herkenbaar. Vooral de Stormtroopers zijn populair bij bekende acteurs die toevallig in de buurt van de set rondliepen. Maar ook de stemmen zijn niet altijd wat je denkt.

1. Je hoort de stemmen van Ewan McGregor én Alec Guinness als Obi-Wan Kenobi

Ewan McGregror zou volgens Entertainment Weekly even op bezoek zijn gekomen om een voice-over te doen. Regisseur J.J. Abrams zou die stem vervolgens gecombineerd hebben met een vleugje van de stem van Alex Guinness uit de originele trilogie. Wanneer je de zin ‘Rey, these are your first steps‘ hoort, dan wordt ‘Rey’ uitgesproken door Guinness, die in 2000 is overleden.

2. En ook Frank Oz keert even terug als Yoda

Hetzelfde deed Abrams met Yoda, want de legendarische poppenspeler Frank Oz komt ook heel kort voor in de nieuwe Star Wars.

3. Komiek Bill Hader had een aandeel in de stem van BB-8

Volgens Hitfix had Bill Hader een rol in de creatie van de stem van BB-8. Al zou zijn oorspronkelijke stem nog veel te menselijk hebben geklonken. In het eindresultaat zou ook een invloed van Ben Schwartz zitten.

4. Simon Pegg herken je alleen als je goed kijkt

Deze kan je nog net herkennen: Simon Pegg had al gesteld dat hij één of ander wezen in de film zou spelen, en dat zou Unkar Plutt zijn. Dat is de alien die Rey voedsel geeft in ruil voor metalen onderdelen. En zoals je weet is Pegg eigenlijk een trekkie.

5. En ook Thomas Brodie-Sangster kan je spotten

De ster van The Maze Runner, Thomas Brodie-Sangster, speelt een officier van de First Order. Je kan hem in het begin van de film heel kort herkennen.

6. Ook James Bond doet mee

007 in Star Wars, het kan in 2015 allemaal. Je gaat acteur Daniel Craig echter niet herkennen, want hij zit verstopt in het pak van een Stormtrooper. Craig was Spectre eigenlijk naast de set van Star Wars aan het filmen, en dus maakte hij van een rustig moment gebruik om even een gastrol te komen spelen.

7. Een bekende componist speelt eveneens een Stormtrooper

Michael Giacchino is een beroemde filmcomponist, die met Abrams ook al samenwerkte aan Lost en Star Trek. Hij speelt een Stormtrooper met de naam FN-3181.

8. Waarom niet, ook Radiohead doet mee

Nigel Godrich, een muziekproducer die vaak als het zesde lid van de rockgroep Radiohead werd bestempeld, trok eveneens het pak van een Stormtrooper aan. Hij is FN-9330.

9. Warwick Davis keert terug naar Star Wars

Voor Warwick Davis was zijn rol als een Ewok een droom die in vervulling ging, maar in de nieuwe Star Wars speelt hij iets anders. Je kan hem zien in het kasteel van Maz Kanata als een wezen met een korte, roze snuit, aldus Entertainment Weekly.

Gesponsorde artikelen