9 internetzenders die je moet ontdekken

Je staat er misschien niet bij stil, maar het radiolandschap is veel groter dan wat je enkel op de radio hoort. Via het internet en de Bose SoundTouch kun je van thuis naar alles luisteren wat jij wil. Of dat nu een streepje klassieke muziek is in de woonkamer of wat Cubaanse salsa in de badkamer, de Bose SoundTouch brengt de wereld bij je binnen.

1. Soundtrack

Een workout gepland in je slaapkamer? Bekijk welke liedjes Beyoncé doen bewegen. Of werk je van thuis uit? Barack Obama heeft de perfecte ‘9 to 5’ playlist. Op Soundtrack delen een resem bekende koppen wanneer ze naar welke muziek luisteren. Of je nu in je woonkamer zit te lezen of aan het koken bent, met één simpele klik kun je de perfecte soundtrack uit je boxen toveren. 

2. Irish Pub Radio

Een lange werkdag achter de rug en geen zin meer om nog buiten te komen? Tover je woonkamer om in de gezelligste pub van Vlaanderen met deze Ierse internetradio. Terwijl je van je Guinness nipt, wisselt Irish Pub Radio tussen bekende artiesten als The Waterboys en typische Ierse singer-songwriters. Voor zij die nog zouden twijfelen: het radiostation werd specifiek opgericht om Ierse pubs overal ter wereld van gepaste muziek te voorzien.

3. 8 Tracks

Vergeet de automatische afspeellijsten van Spotify of de traditionele internetradio’s, want via 8 Tracks luister je enkel naar lijsten die zorgvuldig door muziekkenners gemaakt zijn. Nadat je eerst uit verschillende thema’s zoals ‘piano’, ‘acoustic’ of ‘folk’ hebt gekozen, krijg je een uitgebreide lijst van playlists voorgeschoteld. Jij kiest de titel die je het meeste aanspreekt en 8 Tracks doet de rest.

4. Audiobookradio

Terwijl je je van kamer naar kamer begeeft om bijvoorbeeld de was weg te leggen of om eindelijk die grote schoonmaak uit de weg te krijgen, is de Audiobookradio de perfecte metgezel bij het schrobben en poetsen. Deze internetradio leest klassiekers van onder andere Shakespeare, Oscar Wilde en Katherine Mansfield voor en voorziet zelfs een uurtje poëzie voor de liefhebbers van het genre. Voor dat je het weet is je huis kraaknet en heb je er een nieuw lievelingsboek bij.

5. WFMU

Dit radiostation uit New Jersey wordt volledig door haar luisteraars gefinancierd, wat betekent dat je geen seconde reclame te horen krijgt. Deze onafhankelijkheid van bedrijven en sponsors zorgt ervoor dat WFMU geregeld buiten de lijntjes kleurt en muziek uitzendt uit zowat elk genre. Iedere DJ mag zelf de muziek en het onderwerp van zijn programma kiezen, waardoor je het ene uur rock ‘n’ roll hoort, terwijl het programma erna een ouderwets hoorspel serveert. Het ideale station voor wie zich graag laat verrassen. 

6. Whisperings Solo Piano Radio

De naam kon ongetwijfeld wat minder meliger, maar het idee achter deze internetradio is bewonderenswaardig. Meer dan 200 getalenteerde pianisten zonder platencontract krijgen hier een platform om hun kunnen te tonen. Whisperings Solo Piano Radio kan voor de perfecte achtergrondmuziek bij je volgende etentje en je wat extra gastvrouwpunten opleveren wanneer de muziek ter sprake komt.

7.The 90s Button

Voor wie het net dat ietsje luchtiger mag, moet zijn tablet afstemmen op The 90s Button. Hoewel dit geen typische internetradio is, zorgt de eindeloze stroom van alom gekende videoclips voor een overvloed aan nostalgie. En alsof dat nog niet genoeg is, zorgt legendarisch 90s icoon David Hasselhoff ervoor dat alles in goede banen verloopt.

8. Radio Zero 97.7 FM

Het mooie aan internetradio is dat je verder kunt gaan dan de traditionele landen. Wanneer je wat muzikale begeleiding wilt tijdens een gezellige avond met vrienden, aarzel dan niet op Radio Zero 97.7 FM op te zetten. Dit Chileens station is gebaseerd in de hoofdstad Santiago en distantieert zich van de vooroordelen die wij hebben over Spaanstalige muziek. Zie het als een gezonde mix van Radio 1 met Studio Brussel, afgewisseld met wat Latijns-Amerikaanse invloeden. 

9. Welcome to Night Vale-podcast

Een buitenbeentje om mee af te sluiten, maar deze podcast imiteert op geniale wijze een fictieve radiozender ergens in plattelands Amerika. Welcome to Night Vale houdt haar luisteraars op traditionele wijze op de hoogte van wat er gebeurt in Night Vale, zoals een lokale radiozender dat hier in Vlaanderen ook zou doen. Daar eindigt echter de vergelijking ook. Speel deze podcast af in je woonkamer en laat je meevoeren naar een vreemde, maar fascinerende wereld en je waant je in geen tijd in Night Vale zelf!

Al deze radiostations kunnen met meer Bose SoundTouch-systemen tegelijkertijd afgespeeld worden in verschillende kamers, waardoor jij en je familie nooit hoeven te kiezen.

Meer
Lees meer...