9 signalen die vertellen jij een echte poetsfreak bent

9 signalen die vertellen jij een echte poetsfreak bent

Hygiëne is belangrijk, dat weten we allemaal, maar voor sommige mensen is een propere omgeving echt van levensbelang. Als jij zo iemand bent, dan zal je jezelf zeker herkennen in de volgende uitspraken. En wees gerust: we begrijpen je helemaal.

1. Je hebt altijd een desinfecterende handgel bij

Jij bent degene die constant je handen wast: voor én na het eten, een toiletbezoek en nog een paar keer tussendoor. De rest van de dag gebruik je je desinfecterende handgel. Constant.

2. Je poetst niet één keer per week, maar elke dag

Giphy
Want je kan gewoon geen stof zien liggen. Ook opruimen gebeurt voortdurend, want alles heeft bij jou een vaste plaats.

3. Als iemand anders schoonmaakt, doe jij het daarna opnieuw

Giphy
Ja, je vindt het vervelend dat jij de enige bent die voortdurend schoonmaakt, maar als iemand anders het doet, vind je het niet goed genoeg. En dan moet je het toch opnieuw doen.

4. Je maakt zelfs je schoonmaakgerief schoon

Dat vind je maar normaal.

5. En ook je huisdieren moeten eraan geloven

Giphy
Ofwel heb je er geen, ofwel kies je er eentje zonder haar. Ofwel mag hij niet binnen in je huis, ofwel heeft hij zijn eigen vaste plekje, waar hij verplicht moet blijven zitten. Want rondslingerende haren maken je gek.

6. Je moet je inhouden om niet in te grijpen in rommelige huizen

Giphy
Op bezoek bij vrienden die het niet zo nauw nemen met netheid? Dat is voor jou de hel. Je moet je echt inhouden om geen stofdoek vast te nemen of een schilderijtje recht te hangen. En soms doe je dat ook gewoon.

7. Je vermijdt bacteriehaarden

Deurklinken, liftknopjes en het toetsenbord van iemand anders raak je liever niet aan, het bestek in een restaurant veeg je zelf nog eens grondig af en in een hotel kruip je nooit onder de lakens. Aan openbare toiletten durf je zelfs niet te dénken. Brrrrr.

8. Zelfs op hotel maak je je kamer schoon

Giphy
Ja, je weet dat iemand de kamer komt schoonmaken, maar je kan het toch niet laten om alles netjes achter te laten als je vertrekt. Want je wil niet dat andere mensen denken dat je een sloddervos bent.

9. Je blijft altijd bezig

Giphy
Want nee: het is nooit proper genoeg. En stiekem vind je dat ook niet zo erg, want eigenlijk vind je schoonmaken gewoon plezant.
Giphy

Gesponsorde artikelen