Onder andere Absynthe Minded, Sioen en Tessa Dixson spelen nu zondag op het eerste Belgische online streaming festival waar je een ticket voor moet kopen

Artists Unlimited

De coronacrisis duurt voort en nu de gehele festivalzomer in het water gevallen is zoeken artiesten en organisatoren naar alternatieven. Een eerste idee krijgt nu zondag zijn eerste test, want dan organiseren onder andere Ancienne Belgique, Trix en Handelsbeurs een online streaming festival, met onder andere Absynthe Minded Sioen, Tessa Dixson, Noémie Wolfs en An Pierlé op de affiche. Tickets kosten 10 EUR.

Het streamingfestival, misschien ziet de muzieksector er in 2020 zo wel uit. De muziekblog daMusic deed het al in het Paasweekend, maar daar ging het nog om een gratis initiatief om de betrokken artiesten een kans te geven om zichzelf in de kijker te spelen. Dit festival zal dus betalend zijn, en niet eenmalig. Zo hopen artiesten alsnog een bron van inkomsten aan te kunnen boren. “Wij zagen dat iedereen gratis begon te streamen, maar dat is natuurlijk geen oplossing, want dan verdien je niets. We moeten mensen kunnen overtuigen om ook voor zo’n streams te betalen, zodat er ook in de toekomst nog muziek kan worden gemaakt”, zegt Ellen Schoenaerts die het concert mee organiseert op VRT NWS.

Artists Unlimited

Artists Unlimited werd opgericht door acht muzikanten en muziekliefhebbers die elkaar troffen tijdens een virtuele hackathon eind maart. Hun eerste prototype voor een website groeide in drie weken tijd uit tot een not-for-profit streaming platform waarmee artiesten kunnen verdienen aan online live optredens. Bijkomende donaties tijdens het event gaan naar de verdere ontwikkeling van het AU! platform zodat meer muzikanten ervan gebruik kunnen maken.

Deze zomer zouden er meer concerten op het platform kunnen worden gestreamd. Ook later, als de concertzalen weer opengaan, heeft het platform nog nut. Dan zouden artiesten het kunnen gebruiken om repetities en opnames te streamen als ze aan nieuwe muziek werken.

Om geluids-, beeld- en streamingkwaliteit van de bovenste plank te kunnen garanderen, werkt Artist Unlimited samen met productiehuizen CK Productions en Videohouse.

Tickets voor het festival kunnen gekocht worden via de website van AU! of op de sites van TRIX of Handelsbeurs. Het evenement vindt plaats nu zondag 26 april, tussen 15u30 en 23 uur. Een ticket kost 10 EUR. Tickethouders krijgen één uur voor de start van het festival een link via dewelke ze de livestream kunnen volgen.

Gesponsorde artikelen