Aha! Dus dat kan je doen met de duizenden foto’s op je smartphone

Geschreven met input van CEWE.

Je kent het wel, snel enkele foto’s maken van die mooie açaibowl, selfies met vrienden en familie tot iedereen er goed op staat en screenshots van van alles en nog wat. Voor je het weet, zit je fotostream overvol en vind je die ene leuke foto na twee uur scrollen nog niet terug. Tijd dus om iets met die foto’s te doen!

Meer foto’s in huis

Gelukkig leven we in een moderne wereld waar vrijwel alles aan onze digitale vingertoppen ligt. De mogelijkheden van foto’s afdrukken zijn dus nagenoeg eindeloos. Als je je foto’s vaker wil bekijken zonder te veel moeite te moeten doen, is ze afdrukken je beste optie. Haal enkele leuke (tweedehands) kadertjes in huis en vul ze met je mooiste kiekjes. Neem er ook meteen de hamer bij en maak het taakje af door de kaders ook effectief op te hangen. Populaire plekjes zijn de woonkamer, slaapkamer en keuken, maar ook de wc of gang kunnen prima.

Wil je liever geen kaders ophangen? Dan kan je een prikbord- of koelkastcollage maken met alle spontane selfies die je herinneren aan een fantastische nacht met vrienden, maar ook die zorgvuldige compositie van een heerlijke zondagse brunch.

Meer foto’s bekijken

Als je vooral vaker de tijd wil nemen om je foto’s te bekijken en er ook echt van te genieten, kan je een fotoboek maken. Je mooiste foto’s allemaal bij elkaar in één makkelijk te grijpen boek helpt echt om meer te kunnen genieten van je foto’s. Als je bijvoorbeeld veel reist, kan je per reis een fotoboek maken. Bij het bekijken ervan word je meteen ondergedompeld in de sfeer van daar. Je kan ook elk jaar een fotoboek maken met een soort van jaaroverzicht van alle memorabele momenten.

Een fotoboek samenstellen is tegenwoordig een fluitje van een cent. Online of via een app kan je snel aan de slag. Ben je het creatieve, ambachtelijke type? Je foto’s manueel in een fotoalbum plakken ziet er minstens even goed uit en is bovendien een rustgevende activiteit.

Meer foto’s die je mooi vindt

Wil je liever je foto’s digitaal bewaren, dan kan dat ook. Om een rommelige en chaotische fotostream te vermijden, kan je elke maand enkele minuten de tijd nemen om je foto’s te ordenen. Delete alle mislukte en dubbele foto’s en maak mapjes voor foto’s die bij elkaar horen, bijvoorbeeld ‘recepten’, ‘kerst 2021’, ‘doggo’, … Onthoud: meer rust in je fotostream is meer rust in je hoofd.

Welke optie je ook kiest (of zelfs wanneer je je best oké voelt bij een beetje chaos in je fotostream), vergeet niet je foto’s te back-uppen. Niets zo hartverscheurend als al je foto’s plots kwijt te zijn. Maak dus gebruik van iCloud, Google Photos of gratis foto-opslagsites zoals Flickr. Of gebruik onze tips om steeds een tastbare back-up in huis te hebben.

Meer
Lees meer...