Allergisch aan katten? Goed nieuws, je kan je eigen levensechte poes uit lego bouwen

Allergisch aan katten? Goed nieuws, je kan je eigen levensechte poes uit lego bouwen

Is het jouw levensambitie om een crazy cat lady te worden, maar word je gehinderd door een paar ‘kleine’ problemen zoals een kattenallergie of een partner? Dat is makkelijk opgelost: een bedrijf heeft namelijk zelfbouwpakketten gemaakt uit een soort Lego, waar je levensechte poezen mee nabouwt. Ze doen zelfs irritant, als je dat wil. 

We weten het: crazy cat lady (of crazy cat gentleman) worden: het is niet evident. Het mag dan wel als een plan B klinken voor een partner en/of kinderen, maar echte kattenlovers weten: dit is the real deal. Alleen, die partner, je huisbaas of je longspecialist zijn het niet altijd met jouw ambities eens. Allergieën of een heel kleine woonruimte kunnen roet in het eten gooien. Maar niet gevreesd: Jekca, een speelgoedbedrijf uit Hong Kong heeft levensechte, plastic katten, die je zelf kan bouwen.

Waarom miauwen katten? Wij leggen de lichaamstaal van je kat uit!

Klinkt dat als een slecht idee? Wij zijn eigenlijk best verkocht: de katten zijn er namelijk nog tamelijk katachtig uit. Tenminste: als je je hoofd aangepraat krijgt dat katten pixelachtig zijn en gemaakt uit plastic. Maar in alle eerlijkheid: ze zien er een stuk beter uit dan de creaturen die wij fabriceerden met onze lego.

De katten komen in verschillende kits van diverse moeilijkheidsgraden. Je kan uiteraard ook een kleur en een pose kiezen. Het zijn trouwens die poses die ervoor zorgen dat Jekca zoveel aandacht krijgt: de katten ‘gedragen’ zich namelijk als hun realistische tegenhangers. Kijk maar:

Heb jij een specifieke kat in gedachten? De kans is vrij groot dat ze je daarmee kunnen helpen bij Jekca. Want of je nu op zoek bent naar je schildpadkat, een dikke Garfield of een naaktkat: er zitten heel wat rassen in het assortiment. En daarnaast proberen de makers er ook voor te zorgen dat je je kat kan herkennen door haar gedrag.

Dit zijn tien aanhankelijke kattenrassen.

Zo kan je je kat laten chillen op de zetel, maar staat ze ook nieuwsgierig op haar achterpootjes als een stokstaartje. Heb jij zo’n kat die altijd wil meedrinken uit je glas? Je kan er ook eentje uit plastic krijgen. En als bonusvoordeel: je kan natuurlijk zo veel katten in je huis zetten als je maar wil. Ze hebben geen kattenbak nodig en ze moeten ook niet binnen-buiten-binnen-buiten.

Maar stel nu, het kan natuurlijk, dat je helemaal niet into cats bent. Ook dan is er uitstekend nieuws. Ze hebben van Jekca namelijk ook enkele lijnen voor andere dierenliefhebbers. Wat dacht je van een papegaai of een corgi, bijvoorbeeld? En ja, ook die vriendjes zitten op, kijken je raar aan of gedragen zich alsof het hondenweer is.

Teckels, corgi’s, poedels en retrievers, schnauzers of labradors en pugs: Jekca maakt wel erg veel beestjes. Enige assemblagekennis is wel handig. Voor een kleine corgi moet je bijvoorbeeld zo’n 680 stukjes in elkaar puzzelen. Maar laat dat geen probleem zijn: je kan het als een vorm van dubbel plezier zien.

Interesse? Voor zo’n 60 euro heb je al een katje van Jekca!

Gesponsorde artikelen