Left Right
scrollTop top

Amazon houdt kortingsfeest Prime Day op 13 oktober


Amazon kortingsfeest Prime Day 13 oktober
© Isopix

Na drie keer uitgesteld te zijn, heeft de e-commercereus Amazon een datum geprikt voor zijn Prime Day, de dag waarop grote kortingen gegeven worden op bijna alle producten. 13 en 14 oktober is het zover.

Normaal vindt de Prime Day plaats in juli, maar door de coronacrisis moest hij uitgesteld worden. Eerst zou hij in augustus plaatsvinden, dan in september en uiteindelijk wordt het dus oktober.

Amazon heeft Covid-19 nooit als reden gegeven voor de verschuiving, maar alles wijst erop dat het virus de schuldige is. De vraag naar Amazon-producten steeg explosief tijdens de lockdowns, waardoor de magazijnen vol kwamen te zitten met vooral handgel en toiletpapier. Eerst moest het bedrijf dat dus allemaal wegkrijgen voor het zijn magazijnen opnieuw kon vullen met andere goederen.

Black Friday

Oktober was het verst dat Amazon zijn Prime Day kon opschuiven. Vanaf november komt hij namelijk in het vaarwater van Black Friday en de start van het kerstseizoen. Oktober zou zelfs positief kunnen uitpakken voor Amazon, omdat het dan meer mensen aan zich kan binden die ook tijdens kerst en nieuw veel zullen uitgeven. ‘Mensen kunnen hun eindejaarsinkopen zelfs al wat vroeger doen deze keer’, zegt Amazon-topman Jeff Wilke, die volgend jaar het bedrijf verlaat, in een persbericht

Amazon doet ook meteen extra gestes voor kleine bedrijven en mensen die hun inkomsten zagen verminderen door corona. Wie bestelt voor meer dan 10 dollar (iets meer dan 8,5 euro), krijgt sowieso 10 dollar korting op zijn bestelling. Het bedrijf trekt ook 100 miljoen dollar uit voor promotiecampagnes voor kleine bedrijven.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810