Apple denkt aan iMac met gebogen glas met ingebouwd toetsenbord

Apple logo Pixabay
Pixabay

Apple heeft een patent aangevraagd voor een ambitieus nieuw design voor de iMac. Het ontwerp toont een computer met beeldscherm, toetsenbord en touchpad allemaal verwerkt in een gebogen stuk glas.

Het was de website Patently Apple die de patentaanvraag als eerste ontdekte enkele dagen geleden. Op de tekeningen zien we enkele ontwerpen van een mogelijke nieuwe generatie all-in-one iMac computer.

Op het meest opvallende ontwerp zien we een iMac die bestaat uit een stuk gebogen glas. Het rechtopstaande deel doet daarbij dienst als scherm en het plat liggende deel als toetsenbord en touchpad. Om het geheel recht te laten staan, is er achteraan een soort wig voorzien. Daarin zou de processor van de computer verwerkt zitten, net als de inputpoorten.

Verschillende ontwerpen

Naast dit meest opvallende ontwerp zijn er ook nog enkele andere varianten opgenomen in het patent. Bij een van varianten kan je onder het scherm een MacBook schuiven om zo een groter scherm te hebben bij je laptop.

Een ander ontwerp toont een opklapbaar toetsenbord. Op die manier zou de nieuwe iMac niet enkel als desktopcomputer gebruikt kunnen worden, maar ook als draagbare laptop.

Innovatief design

Veel analisten reageren heel positief op het nieuws. Apple werd vroeger namelijk vaak geroemd om zijn innovatieve design, maar stelde volgens velen de laatste jaren teleur op dat vlak.

Toch wil de patentaanvraag niet zeggen dat Apple een van deze nieuwe iMacs ook effectief zal maken. Technologiebedrijven vragen altijd veel patenten aan, maar brengen die nooit allemaal op de markt.

Gesponsorde artikelen