Left Right
scrollTop top

Battle Royale-games zouden in 2019 alleen al 17 miljard euro kunnen opbrengen


Battle Royale-games zouden in 2019 alleen al 17 miljard euro kunnen opbrengen

‘Fortnite’ en ‘PlayerUnknown’s Battlegrounds’ zijn al een tijdje de games van het moment. De twee Battle Royale-games zijn hyperpopulair, en dat zou ook het komende jaar niet gaan afnemen. Volgens onderzoek van SuperData Research zouden de Battle Royale-games in 2019 alleen meer dan 17 miljard euro kunnen opbrengen. ‘Victory Royale!’

Fortnite schrijft voor de zoveelste keer geschiedenis. Een tijdje geleden werd het al de populairste en meest succesvolle gratis game ooit op spelconsoles, maar nu overschrijdt het zelfs de kaap van één miljard dollar (zo’n 850 miljoen euro) aan opbrengsten. Voor een game dat gratis gespeeld kan worden, en z’n winst dus helemaal uit in-game aankopen moet halen, is dat uiteraard een enorme verwezenlijking. En hoewel de groei al een pak minder is dan een aantal maanden geleden lijkt het er ook niet op dat de populariteit van Battle Royale-games zoals Fortnite (lees hier alles dat je moet weten over Fortnite) en PlayerUnknown’s Battelgrounds snel zal afnemen.

Call of Duty

Maar het succes van Fortnite en PUGB heeft natuurlijk ook andere developers aan het denken gezet. Een hoop games probeerden een graantje van de Battle Royale-hype mee te pikken (zoals de Fortnite-kloon Project: Battle), maar toch konden ze niet tippen aan Fortnite of PUGB. Tot nu misschien, want ook de Call of Duty-franchise gooit nu z’n hoed in de ring. In Call of Duty: Black Ops 4 zal het z’n eigen Battle Royale-modus introduceren: de Blackout-modus. En volgens de developers achter dat game zal die Blackout-modus zelfs nog beter zijn dan Fortnite.

“We zouden dit niet doen als we niet dachten dat we het het beste konden en beter dan wie dan ook”, stelde game designer Matt Scronce op de aankondiging van de game. “We hebben een enorme bibliotheek aan content, tien jaar geschiedenis, we hebben de beste gunplay, de beste beweging, dus we zijn niet echt bezorgd.”

Al verwachten ze ook niet meteen de hele Battle Royale-scene over te nemen. “We leven in een wereld waar er genoeg plaats is voor meerdere titels”, reageerde Scronce. “Mensen vragen ook vaak ‘hoe kunnen Battlefield en CoD naast elkaar bestaan?’ en toch lukt het. Wat wij gaan doen, is iets helemaal anders. Sommige gamers gaan naar ons neigen, anderen naar de andere games.”

2019

Ze zullen bij Fortnite en PUGB dus meewarig uitkijken naar de lancering van de nieuwe Call of Duty, maar het zal er naar alle waarschijnlijkheid wel voor zorgen dat de Battle Royale-scene een enorme boost zal krijgen. En dat zal, zo berekende data-analysebedrijf SuperData Research, leiden tot een gigantische omzet voor die Battle Royale-games in het komende jaar. Fortnite en co zullen zo volgens SuperData Research maar liefst 20 miljard dollar (17 miljard euro) gaan verdienen in 2019.

De Battle Royale-storm lijkt dus ver van over. Dat werd eens te meer duidelijk toen de Franse sterspeler Antoine Griezmann in de finale van de wereldbeker voetbal een Fortnite-dansje bovenhaalde toen hij scoorde en zo Frankrijk mee aan z’n tweede wereldtitel hielp.

Bekijk hieronder het ‘Take the L’-Fortnite-dansje van Griezmann:

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…