Belgen rijden voorzichtiger met eten op passagiersstoel

Safety Cake is een nieuw initiatief van de Responsable Young Drivers. De vereniging lanceerde de nieuwe campagne om bestuurders te confronteren met hun rijgedrag. Uit een onderzoek van IVOX blijkt namelijk dat 87 procent van de Belgische autobestuurders voorzichtiger rijdt met eten op de passagiersstoel.

De Responsable Young Drivers lanceren een nieuwe campagne die de naam Safety Cake krijgt. Daarmee wil de organisatie meer belang hechten aan bijrijders in de wagen. Onderzoek van IVOX wijst namelijk uit dat Belgische autobestuurders een stuk voorzichtiger rijden als er voedsel op de passagiersstoel ligt.

Safety Cake

De idee achter de campagne is dus vrij simpel: neem voedsel mee in je wagen en je rijdt een stuk veiliger. Het cakeje is vrij fragiel en heeft onmiddellijk invloed op het rijgedrag van de bestuurder. Als je een te bruusk manoeuvre maakt, dan overleeft het cakeje die plotse beweging niet.

De coördinatrice van Young Responsible Drivers, Liesje De Rijcke, vertelt aan HLN: “Het is toch vreemd dat we ineens voorzichtiger gaan rijden als we zoiets als een taart vervoeren. En de iVOX enquête bevestigt dit met grote cijfers. Met de Safety Cake kunnen we op een heel herkenbare manier een krachtige boodschap sturen. Hopelijk staat iedereen zo nog eens stil bij zijn eigen rijgedrag.”

Met de campagne wil Young Responsable Drivers je eraan helpen herinneren dat een passagier even fragiel is als een taartje. Daarom lanceren ze ook de hashtag #TreatYourFriendsLikeACake. Door het zien van de video hoopt de organisatie dat bestuurders zich bewust worden van hun eigen rijgedrag.

Meer
Lees meer...