Left Right
scrollTop top

Belgische breakdancer Maxime ‘Madmax’ Blieck wordt tweede op officieus WK


Madmax breakdance
© YouTube

De Belgische Maxime Blieck is tweede geworden op de wereldfinale van de Red Bull BC, wat gezien wordt als het officieuze wereldkampioenschap breakdance. Maxime was de enige Belgische ooit in die finale.

De twintigjarige Maxime Blieck heeft zilver gehaald in de wereldfinale van de Red Bull BC in het Oostenrijkse Salzburg. De Russisch Kastet won uiteindelijk.

Madmax

Maxime Blieck staat in de breakdancewereld bekend als Madmax en mag zich nu dus tot de wereldtop in de sport rekenen. Eerder dit jaar won ze zo als de Red Bull BC One E-Battle. En nu stond ze ook in de finale van de Red Bull BC, die gezien wordt als het officieuze WK breakdance.

Madmax nam het in de finale op tegen de Russische titelverdedigster Kastet. Een jury van vijf beslist na afloop over wie de battle wint. Maxmax kon één van de vijf juryleden overtuigen, maar uiteindelijk werd het toch Kastet die haar titel verlengde. Bij de mannen won de Japanner Shigekix.

Bekijk hier de volledige finale:

Olympische discipline

In 2024 wordt breakdance een olympische discipline en kan Maxime dus een worp doen naar een medaille op de spelen van Parijs. Ze zal daar al zeker het Belgische team aanvoeren. Breakdance deed vorig jaar z’n intrede als discipline op de Olympische Jeugdzomerspelen in Buenos Aires. En zal vanaf 2024 dus ook bij de officiële spelen te zien zijn.

Naast breakdance zullen nog drie nieuwe disciplines toegevoegd worden op de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Het gaat daarbij nog om muurklimmen, skateboarden en surfen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554