Billie Eilish werkt aan nieuw album

Na het gigantische succes van ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go’, werkt Billie Eilish aan een nieuw album. Dat vertelt haar broer Finneas O’Connell tijdens een interview met de entertainmentwebsite Vulture. “We werken aan een nieuw album, en we willen vooral onze eigen weg blijven gaan”

Door de verspreiding van het coronavirus zal Billie Eilish een tijdje niet optreden, en zal ook haar nieuwste single No Time To Die niet meteen in cinemas te horen zijn. Dat houdt de Amerikaanse zangeres niet tegen om bezig te blijven. Volgens Billies producer, co-schrijver en broer Finneas O’Connell zijn ze volop bezig aan een tweede album.

Experimenteel

Vorig jaar liet Finneas al aan de Amerikaanse muzieksite NME weten dat hij samen met zijn zus een meer experimentele weg wou ingaan met het tweede album. “Het volgende album zal Billie de kans geven om haar sound te evolueren.” De nieuwe plaat is een gevolg van het onverwachte oorverdovende succes, en het gevoel dat het nog alles behalve klaar is voor de Amerikaanse zangeres. “Er zijn nog veel verhalen die we nog niet hebben kunnen vertellen, en we hopen dat in het tweede album te kunnen doen.”

The BRIT Awards 2020
Billie Eilish en haar broer Finneas tijdens de BRIT Awards 2020 / Isopix

“We gaan proberen om al die verhalen te vertellen en zijn een beetje aan het experimenteren. Ik denk dat als je niets veranderd aan je sound, dan evolueer je niet in je muziek. Dus ik denk dat we alles waar we trots op zijn moeten omhelzen, maar ook nieuwe dingen moeten toevoegen. Zo gaan mensen er nog meer naar uitkijken.”

Volgens Finneas focust Billie vooral op het live aspect. Een album moet fijn zijn om live te spelen, anders werkt het niet, zei hij in een recent interview met entertainmentwebsite Vulture. “Het eerste album was puur. We waren niet van plan om zo een populair album te schrijven, we focusten vooral op onze eigen visie en of we het fijn vonden om live te spelen. Dat gaan we ook doortrekken op het komende album. Alle andere dingen zijn bijzaak.”

Where do we go?

https://twitter.com/eilishupdates/status/1239613778544787457?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1239613778544787457&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rollingstone.com%2Fmusic%2Fmusic-news%2Fbillie-eilish-coronavirus-tour-postponed-968225%2F

Billie Eilish begon deze maand haar Where Do We Go- tour in Noord-Amerika, waar ze tijdens haar concert in Miami reageerde op bodyshaming. De rest van de Amerikaanse tour is ondertussen afgelast door het coronagevaar. De Amerikaanse zangeres heeft ook via haar Instagram opgeroepen om binnen te blijven.

“Dit is echt belangrijk, en het is geen grap.” liet ze weten op haar story. “Ik weet dat het moeilijk te begrijpen is als je het nog niet met je eigen ogen gezien hebt. Maar het is echt. Ik zie nog steeds veel jonge mensen die naar het strand of de club gaan, of die rondhangen met vrienden. Dat is weglopen van je verantwoordelijkheid.”

Op zondag 19 juli staat Billie Eilish met haar Where Do We Gotour in het Antwerpse Sportpaleis. Dat concert gaat op dit moment nog gewoon door.

Meer
Lees meer...