Left Right
scrollTop top

Brussel voert samenscholingsverbod in en sluit cafés om 23 uur


Corona Brussel
© Isopix

De coronamaatregelen in het Brussels Gewest worden verstrengd. Vanaf maandag moeten cafés sluiten om 23 uur en tussen 23 en 6 uur is er een samenscholingsverbod voor meer dan tien mensen.

Het hing al de hele dag in de lucht dat Brussel striktere maatregelen ging nemen. Premier Sophie Wilmès (MR) had zaterdagochtend op Radio 1 gezegd dat de coronacijfers in Brussel de slechte richting uitgingen en dat er ‘snel’ nieuwe regels zouden volgen.

Na een hele dag onderhandelingen tussen Wilmès en Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en crisisberaad met de 19 burgemeesters zijn die maatregelen afgeklopt. Vanaf 23 uur moeten alle cafés sluiten en tussen 23 en 6 uur mogen er geen groepen van meer dan tien mensen over straat lopen. Ook nachtwinkels sluiten om 23 uur.

Geen mondmaskers

Sinds woensdag heeft Brussel wel de mondmaskerplicht laten vallen en dat blijft ook zo. Alleen aan in- en uitgangen blijven mondmaskers verplicht en lokale besturen kunnen ook nog zelf beslissen om ze toch overal op te leggen.

In Brussel stijgt het aantal gevallen veel sneller dan in de rest van het land. Afgelopen week kwamen er nog gemiddeld 2.353 besmettingen per dag bij in het hoofdstedelijk gewest, 714 meer dan de zeven dagen ervoor. Het landelijk gemiddelde per dag bedroeg 1.541. Dat is 40 procent meer dan een week eerder.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  691.854
 • Aantal
  doden
  20.726