Left Right
scrollTop top

Brusselse theaterzaal KVS plant vijf voorstellingen van ‘Jonathan’ vanaf 26 april, toegelaten of niet


Jonathan
© Jonathan, KVS

Opvallend nieuws van bij de Brusselse Koninklijke Vlaamse Schouwburg, de KVS. Zij plannen op 26 april een voorstelling van Jonathan, een stuk met acteurs Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens. Of die voorstelling zal kunnen doorgaan binnen een wettelijk kader is nog maar de vraag. Tot op heden worden alle voorstellingen tot 25 april verboden. Wat er daarna zal gebeuren, weet nu nog niemand.

KVS wil op deze manier een krachtig signaal geven vanuit de cultuursector, een sector die om perspectief smeekt. De organisatie zal deze voorstellingen wel organiseren met respect voor alle maatregelen en protocollen, zo klinkt het. Er zal maximaal geventileerd worden en er zullen CO2-meters aanwezig zijn. Publieksstromen zullen begeleid en gecontroleerd worden, er zal mondmaskerplicht heersen en het publiek zal beperkt worden.

Buitenvoorstellingen

Tegelijkertijd wil de schouwburg aanklagen dat ook het perspectief van buitenvoorstellingen voor 50 personen weer verloren gegaan is, terwijl elders de parken en pleinen wel vol zitten. De voorstellingen zullen buiten plaatsvinden op het achterplein van de schouwburg en onder strikte maatregelen doorgaan. De schouwburg wil met dit initiatief naar eigen zeggen de maatschappelijke nood aan veilige, georganiseerde events helpen inlossen en een signaal aan de overheid geven. 

Jonathan is een voorstelling over een palliatieve zorgrobot, ontworpen door een Artificial Intelligence-team. De robot werd versneld in roulatie gebracht op het moment dat Covid-19 de woonzorgcentra in lockdown zette. Zo zouden ouderen toch nog de juiste zorg toegediend kunnen krijgen, zonder angst voor besmetting.

Jonathan zal elke dag spelen tussen 26 en 30 april. Tickets kunnen hier besteld worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…