China verbiedt het fokken van honden en katten voor consumptie

China publiceerde een lijst waarop staat welke dieren mogen worden gefokt voor vlees, vacht of medisch gebruik. Dat schrijft De Telegraaf. Katten en honden staan daar niet meer tussen. Vossen en struisvogels staan bijvoorbeeld wel nog op die lijst.

Het ministerie van Landbouw uit China verklaart dat honden van de lijst zijn gehaald omwille van de wantoestanden in de hondenfokkerij. Honden leven er in erbarmelijke omstandigheden en worden uiteindelijk brutaal gedood zonder verdoving. Bovendien worden honden in China steeds populairder als huisdier, waardoor veel Chinezen de consumptie ervan afkeuren. Waarom katten ook van de lijst zijn gehaald, is niet verduidelijkt.

Opgelet: onderstaande video kan schokkende beelden bevatten.

De Chinezen hebben tot 8 mei om feedback te geven op het voorstel, aldus het ministerie. Burgers kunnen een brief sturen naar hun plaatselijke overheid.

Geen verkoop van wilde dieren meer

Eerder al verbood de Chinese overheid de verkoop van wilde dieren. De reden hiervoor was het mogelijke verband tussen een markt waar rauw vlees van wilde dieren werd verkocht in Wuhan en de uitbraak van het coronavirus. Dat verbod leidde tot onduidelijkheid, omdat niet duidelijk werd vermeld voor welke dieren het verbod gold. Met de nieuwe lijst wil het Chinese ministerie van Landbouw die definitie uitklaren.

China telt vandaag bijna 82.000 coronabesmettingen. Al 3.335 mensen lieten het leven. Toch is er ook een positieve noot: al 77.370 mensen herstelden van Covid-19 en mochten het ziekenhuis verlaten.

Meer
Lees meer...