Left Right
scrollTop top

Congé na Tomorrowland: hier gaan onze federale ministers op vakantie


Congé na Tomorrowland: hier gaan onze federale ministers op vakantie

Dit politieke jaar was geen makkie: er moest een grondig woordje gesproken worden over de begrotingen en de politieke crisis in Wallonië moest opgelost worden. Na een bezoek aan Tomorrowland zijn onze federale ministers op een welverdiende vakantie vertrokken. Waar gaat de reis heen? Hier zijn de vakantiebestemmingen van de federale ministers.

De Franstalige krant la Dernière Heure heeft de vakantiebestemmingen van de federale ministers opgelijst.

Premier Charles Michel (MR) zit met zijn familie in Zuid-Frankrijk te chillen en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) in Italië. Minister van Werk, Economie en Consumenten Kris Peeters (CD&V) vertrekt in september naar Griekenland. Hij moet in augustus paraat blijven om de lopende zaken in het oog te houden. Deze gaat je verrassen: minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is op vakantie in Rusland, origineel!

Maar één federale minister aan Belgische kust

Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Telecommunicatie Alexander de Croo (Open Vld) is Sri Lanka aan het ontdekken en staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) is haar American Dream aan het waarmaken in de VS. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zit met zijn familie in Spanje. “Tijdens het jaar zien regeringsleden hun families bijna niet”, zegt hij in la Dernière Heure. “Dit is dus het enige moment om daarvan te profiteren.” Misschien loopt ie er wel Minister van Middenstand, Landbouw en Maatschappelijke Integratie Denis Ducarme (MR) tegen het lijf, want ook hij zit in Spanje.

Maar één federale minister gaat in eigen land ‘op congé’: minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) zit aan de goede, oude Belgische kust.

facebook @theo francken

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…