Coronavirus: aantal besmettingen stijgt voor zevende dag op rij

Voor de zevende dag op rij is er een stijging in het aantal besmettingen met coronavirus in ons land. In de week van 2 tot 8 september lag het aantal besmettingen met het virus op gemiddeld 588 per dag, goed voor een stijging met 29 procent vergeleken bij de vorige periode van zeven dagen.

Uit de nieuwe cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt dat het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land opnieuw toeneemt. Het is al de zevende dag op rij dat het aantal besmettingen toeneemt.

Gemiddeld 588 nieuwe besmettingen per dag

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land lag in de week van 2 tot 8 september op gemiddeld 588 per dag. Dat is goed voor een stijging met 29 procent vergeleken bij een week eerder en al de zevende dag op rij dat er een stijging is in het aantal besmettingen.

Op dit moment gaat het om 63,5 nieuwe besmettingen op 100.000 inwoners, ook dat is een stijging met 8 procent. In totaal telt ons land nu 91.537 bevestigde besmettingen met het virus.

Ziekenhuisopnames en overlijdens

Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt toe, het gaat nu om gemiddeld 22,3 per dag. Dat is een stijging met 6,6 procent vergeleken bij een week geleden. Gisteren lagen er 254 (+5) coronapatiënten in het ziekenhuis, vijf meer dan een dag eerder. Op intensieve zorgen waren er gisteren 67 bedden bezet, twee meer dan eergisteren. In totaal zijn in ons land 19.239 opgenomen met een besmetting met Covid-19.

Het aantal overlijdens per dag neemt wel af en staat nu op gemiddeld 2,6 overlijdens per dag. Het totale aantal overlijdens door het coronavirus in ons land staat op 9.919.

Meer
Lees meer...