Left Right
scrollTop top

Coronavirus: strengere regels rond mondmaskers in Oost-Vlaanderen


© Isopix

In de provincie Oost-Vlaanderen is het vanaf vandaag verplicht om altijd een mondmasker bij je te hebben. De verplichting geldt voor iedereen die ouder is dan 12 jaar. Op openbare begraafplaatsen en in alle publiek toegankelijke delen van openbare gebouwen komt er ook een mondmaskerplicht.

Carina Van Cauter, gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen heeft dinsdag strenge regels rond mondmaskers afgekondigd. Met het weekend rond Allerheiligen in het vooruitzicht worden die verplicht op alle openbare begraafplaatsen van 26 oktober tot en met 8 november.

Stijgende coronacijfers

Daarnaast zijn mondmaskers vanaf vandaag verplicht in alle publiek toegankelijke delen van openbare gebouwen en op de recyclageparken. Die nieuwe regels komen er op vraag van de burgemeesters en omdat de coronacijfers ook in Oost-Vlaanderen snel stijgen.

“We hebben op 2 weken tijd onze positiviteitsratio zien verdubbelen naar 7,4%. Op een week tijd liggen er dubbel zoveel Covid-patiënten op onze intensieve zorg. Alle Oost-Vlaamse steden en gemeenten bevinden zich in alarmfase en 56 van de 60 steden en gemeenten hebben een incidentie die hoger ligt dan 100 op 100.000 over veertien dagen”, zegt De Cauter aan VRT NWS. “Dat betekent alle hens aan dek.”

Mondmasker op zak

Daarnaast moet iedereen in Oost-Vlaanderen ook altijd verplicht een mondmasker op zak hebben. “Op deze manier kan niemand onverwachts in een drukke situatie terechtkomen, om dan te moeten vaststellen dat hij of zij geen mondmasker op zak heeft”, klinkt het.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938