Left Right
scrollTop top

Coronavirus: Stijging nieuwe besmettingen minder snel


Coronavirus dokters
© Shutterstock

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft verder stijgen. In de zeven dagen van 30 juli tot en met 5 augustus zijn gemiddeld 564,4 mensen besmet geraakt. Dat is 19 procent hoger dan de week ervoor. Daarmee neemt de snelheid waarmee het aantal besmettingen stijgt wel af.

De dag met het meeste bevestigde besmettingen was dinsdag 4 augustus. Toen waren er 771 positieve gevallen. Het is van 24 april geleden dat er zoveel positieve tests waren. Nu wordt er wel veel meer getest dan toen, waardoor die verdedigers enigszins een vertekend beeld geven. In totaal zijn nu al officieel 73.401 mensen besmet met het nieuwe coronavirus in België.

Ziekenhuisopnames

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft wel redelijk constant en daalt zelfs licht. Gisteren zijn opnieuw 30 mensen opgenomen met Covid-19, maar 38 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. In totaal zijn nu 281 coronapatiënten opgenomen, een dag ervoor was dat nog 285. 69 van hen liggen op de afdelingen intensieve zorg, dat is exact evenveel als een dag eerder. 36 van hen worden beademd.

Tussen 30 juli tot en met 5 augustus stierven dagelijks gemiddeld 3,4 mensen aan de gevolgen van Covid-19. Dat is iets meer dan de zeven dagen ervoor toen gemiddeld 3 mensen per dag overleden. In totaal zijn in België nu al 9.870 mensen overleden door het virus.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572