Left Right
scrollTop top

Corona-update: ook aantal doden stijgt nu


Coronavirus update
© EPA

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft stijgen. Tussen 23 en 29 juli werden er gemiddeld 465,4 besmettingen vastgesteld per dag. Dat is een stijging met 78 procent in vergelijking met een week eerder. Dat meldt Sciensano, de gezondheidsorganisatie van de overheid die de coronacijfers analyseert. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt nu duidelijk. De afgelopen week was er sprake van gemiddeld 25 hospitalisaties per dag. Dat is een toename met 84 procent op één week tijd.

Ook het aantal overlijdens door Covid-19 in ons land neemt toe. Gemiddeld sterven er nu 2,7 coronapatiënten per dag in ons land. Dat is een stijging met 12 procent op weekbasis. In totaal raakten in ons land al 69.402 mensen besmet met het coronavirus. Dat zijn er 651 meer dan het aantal dat zaterdag werd gemeld. De dodentol in België ligt nu op 9.845, dat zijn er 4 meer dan zaterdag.

Boetes aan zee

Aan de kust zal de politie voortaan strenger toezien of mensen wel een mondmasker dragen. Wie de mondmaskerplicht niet naleeft, zal strenger bestraft worden en een boete van 250 euro krijgen. Tot nu toe werden overtreders meestal nog aangesproken, maar ondertussen is de tijd van bewustmaken voorbij voor de politie. “De speeltijd is voorbij”, laten meerdere politiezones in verschillende badplaatsen weten aan de VRT.

De voorbije dagen werden in Blankenberge al bijna 200 processen-verbaal opgemaakt voor mensen die geen masker droegen in gebieden waar dat wel verplicht is. In Oostende werden zo’n 70 mensen bekeurd.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…