De Vlaamse online bakker is een feit … al scheurt die er momenteel wel zijn broek aan

De Vlaamse online bakker is een feit … al scheurt die er momenteel wel zijn broek aan

Een brood bestellen en het twee dagen nadien (vers) thuis geleverd krijgen? Een soort Amazon GO en lokale kruidenier in één gerold? Het kan, het bestaat en je kan het dus thuis geleverd krijgen: bij een bakker in Tienen kan je bijvoorbeeld je broodje online bestellen en het twee dagen later thuisgeleverd krijgen.

Je hebt geen tijd meer voor een extra rondje boodschappen en bent gehecht aan het brood van je bakker? Dan bestel je toch gewoon online en leveren ze je broodje thuis? Da’s iets dat we in België nog niet zo goed kennen, maar bakkerij ’t Pistoleeke in Tienen doet het wel, en ziet het direct groots.

Zo bestellen

Hoe gaat het in z’n werk? Je bestelt je brood, snoep of chocolade bijvoorbeeld op maandag. Dinsdag wordt het brood dan gebakken en direct met bPost verzonden (in een stevige doos, natuurlijk). Woensdag krijg je het geleverd. Superhandig, en zo goed als ’s avonds aan de broodautomaat nog een klein wit gesneden te gaan halen, want als het goed zit, is je brood geen dag oud als het bij je op de bus gaat.

Handig is het dus wel, al zijn er ook beperkingen: op dagen dat B-post niet levert, kan je ook geen brood krijgen, en ook brood op maandag zit er niet in. Dan moet het brood namelijk zaterdag al op de post, en dan kan de bakker geen kwaliteit meer garanderen.

Kosten: 4,5 euro per doos

Wat moet dat kosten? Momenteel is er voor klanten van ’t Pistoleeke geen meerkost, tot eind januari draait de bakkerij de dienst met een beetje verlies. A rato van 4.5 euro per doos (voor soms maar één brood) kan dat tellen. Blijft de vraag of mensen later wel bereid zullen zijn om die meerprijs zelf te sponsoren. Want voor vijf euro spring je wel al eens in de wagen en sta je in de rij.

Maar dat is natuurlijk buiten de grootbestellers gerekend, die verschillende broden tegelijk zouden laten leveren, en dan bijvoorbeeld invriezen. Of wie op voorhand al weet dat hij niet meer in de winkel raakt, maar de dag nadien toch brood nodig heeft, kan zo’n dienst best wel gebruiken. En dan is er natuurlijk nog het gemak. Want wie staat er nu graag in de rij als je ook gewoon thuis in je zetel kan zitten?

Wie wil proberen, bestellen kan vanuit heel België, kan dat doen op deze website. Betalen kan met bancontact en de meeste kredietkaarten. En ja, afhalen in de winkel kan ook. Natuurlijk zijn ze bij ’t Pistoleeke niet alleen: andere bakkers doen het al even. Het is duidelijk: de laatste digitale hordes worden snel genomen.

Gesponsorde artikelen