De waarheid achter de posts van bekende Instagrammers

De waarheid achter de posts van bekende Instagrammers

Instagram is niet altijd wat het lijkt. Dat komt waarschijnlijk niet als een verrassing. Bekende influencers die eerlijk toegeven dat hun foto’s al een lang bewerkingsproces achter de rug hebben of zelfs helemaal fake zijn? Dat is al wat meer verrassend!

Veel mensen doen er alles aan om populair te worden op Instagram. Hoe je dat doet, daar kunnen we je jammer genoeg niet mee helpen. Wat we wel kunnen? Je laten zien dat foto’s van bekende Instagrammers vaak een heel bewerkingsproces achter de rug hebben. Ziet de hemel er op jouw foto’s net iets minder blauw uit? Is je huid net niet gebruind genoeg? Of lukt het je maar niet om die zonsondergang deftig op de gevoelige plaat vast te leggen? Geen zorgen! Niemand kan dat – alleen bewerkingsprogramma’s.

Travelgram

Veel volgers hebben op Instagram is voor veel mensen een must en daar doen ze dan ook alles voor. Uit onderzoek blijkt zelfs dat meer dan 40 procent van de millennials hun reisbestemming laat afhangen van hoe fotogeniek die is, omdat ze dan hun volgers kunnen imponeren met originele kiekjes. Het account van de reizigers Marie Fe en Jake Snow heeft een dikke 475.000 volgers en het koppel vond dat het tijd was om die volgers de échte foto’s achter de Instagramposts te laten zien.

Coachella – of toch niet?

Dat Instagram soms één grote leugen is, bewees ook influencer Gabbie Hanna. Ze postte verschillende foto’s vanop het Amerikaanse festival Coachella. Dat leverde haar een hele hoop nieuwe volgers op. Klinkt allemaal fijn, niet? Dat is het jammer genoeg niet: Gabbie heeft geen voet op de festivalweide van Coachella gezet en maakte een filmpje over hoe ze al haar foto’s gefaket heeft. De video duurt 23 minuten en is al bijna drie miljoen keer bekeken.

Zelfs bedrijven opgericht

Gabbie is niet de enige die een tripje naar Coachella gefaket heeft. Ook de Britse Byron Denton postte foto’s vanop het festival, terwijl hij gewoon thuis in Londen was. De drang naar goede Instagramfoto’s is zelfs zo groot geworden, dat je nu naar een bedrijf kan stappen om je foto’s zo te bewerken dat het lijkt alsof je op vakantie geweest bent, terwijl dat helemaal niet zo is. Wel, wereld, vertel het eens, wat is er allemaal aan de hand?

Gesponsorde artikelen