Drie dingen om te doen op een technofeestje als je niet van techno houdt

Techno is een heel specifieke muziekstijl, net zoals hardstyle of drum-‘n-bass bijvoorbeeld, vandaar dat het begrijpelijk is als het niet bij iedereen in de smaak valt. Er bestaan ook heel wat vooroordelen en stereotypes over technofeestjes en het soort mensen dat er naartoe gaan. Maar wat als je nog nooit naar een technofeestje oftewel rave bent geweest? Waag je eens aan een andere soort fuif dan je standard club, hier zijn 3 tips voor als je naar je eerste technoparty gaat.

1. Zoek een gezellige groep mensen op

Het leuke aan elk feestje is het feit dat je de kans hebt om allerlei nieuwe mensen te leren kennen. En op een technofeestje is dat niet anders. Wandel eens rond, spreek een gezellige groep aan of sla eventueel een babbeltje met de toffe barman- of vrouw. Opvallend aan een rave is dat je het gevoel hebt alsof je deel uitmaakt van een grote familie. Niemand bekijkt elkaar scheef vanwege een bepaalde outfit bijvoorbeeld, want iedereen is gekomen voor maar één gemeenschappelijk doel: van de muziek genieten.

2. Probeer verschillende plekken in de zaal uit

Technofeestjes gaan meestal door in grote industriële gebouwen, dat kan een oude fabriek zijn zoals dat was bij de Kompass Club in Gent of een kelder, wat vaak het geval is in Berlijn, de hoofdstad van de techno. Dat is uiteindelijk ook waar de elektronische muziekstijl zijn oorsprong kent: ondergronds. Test de juiste sfeer door eens de volledige zaal te gaan ontdekken. Meestal zijn er zelfs meer dan één. Ga eens helemaal naar van voor, waar je een praatje kan maken met de dj en wie weet wordt je zelfs in de booth uitgenodigd. Om helemaal te genieten zoals in puntje 3, kies je best voor het midden of begeef je even naar buiten voor een toffe babbel met je nieuwe vrienden uit puntje 1.

3. Geef je over aan de muziek en de effecten

Laat je zorgen los, dans en geniet van de atmosfeer en de muziek. De technobeats in combinatie met de licht- en rookeffecten, maken het plaatje én vooral de ervaring compleet. Op een technofeestje is het ook absoluut niet de bedoeling om te letten op wat andere mensen doen. Focus op je eigen experience, samen met je vrienden. Doe dus vooral waar jij zin in hebt, doet dat geen deugd? En help jezelf ondertussen gerust aan een pintje terwijl je helemaal losgaat.

Meer
Lees meer...