Zo blijf je efficiënt en productief tijdens het thuiswerken

Nog voor de regering kon beslissen om niet-essentiële verplaatsingen te verbieden, schakelden veel bedrijven al over op thuiswerken. Gezien veel mensen nood hebben aan sociaal contact, kan het zijn dat de productiviteit dan vermindert. Met deze leidraad lukt het zeker wel.

Werk en privé is niet langer gescheiden

Het is zeer belangrijk de juiste afspraken te maken met je werkgever omdat de grens tussen werk en privé vervaagt. Je werkgever moet te allen tijden weten wat ze kunnen verwachten van jouw thuiswerkdag.

ISOPIX

Om dat de verduidelijken, kan je een telefoon- of videogesprek via Skype inplannen op elk begin en eind van de werkdag. Zo blijft het voor je werkgever overzichtelijk. Blijf wel altijd eerlijk: als een telefoongesprek even niet past omdat je eerst iets wil afwerken, vermeld dat dan ook.

Indien je de leuke sfeer van op de werkvloer niet wilt laten verwateren, kan je er ook voor kiezen om gifs’s en emoji’s te gebruiken. Dat maakt het thuiswerken al iets minder gespannen.

Voor jezelf

Je bent automatisch productiever wanneer je normale kledij draagt. De hele dag in je pyjama doorbrengen zal je dus niet helpen om efficiënter te werk te gaan. Naast de kledij is de plaats waar je van thuis werkt ook belangrijk. Het meest wenselijke is een aparte ruimte met een bureau, waar zo min mogelijk afleiding is.

Wanneer je die plaats gevonden hebt, kan je kijken met wat je het eerst kan beginnen. Een planning kan daarbij helpen. Zo kan je beter je pauzes inplannen. Tenslotte is het niet onbelangrijk om op tijd te stoppen. Bij thuiswerk is het iets moeilijker om het werk neer te leggen. Een stoproutine biedt hiervoor een oplossing.

Als je hier allemaal rekening mee houdt, wordt thuiswerken vanaf nu kinderspel!

Meer
Lees meer...