Er is nu ook een man die 100 keer klaarkomt per dag. En zijn leven is een hel

Er is nu ook een man die 100 keer klaarkomt per dag. En zijn leven is een hel

Mensen met Persistant Genital Arousal Syndrome (PSAS) hebben voortdurend orgasmes, tot 200 per dag. Ze kunnen daar niks aan doen, en de medische wetenschap heeft ook geen benul van hoe de ziekte in elkaar steekt, laat staan hoe je ze oploopt. Tot nu was PSAS een affaire voor vrouwen.

De verleiding om met PSAS te lachen is groot. De verleiding om de mensen die het hebben te categoriseren als freaks nog groter. We weten heel weinig over PSAS. De conditie – ziekte is niet echt het woord – werd voor het eerst beschreven in 2001. Er zijn ongeveer 700 gevallen bekend in de wereld. Allemaal vrouwen. Sommigen hebben constant orgasmes, bij anderen is het met periodes, van dagen tot weken.

Specialisten vermoeden dat PSAS te maken heeft met de schaamzenuw, die op één of andere manier niet meer naar behoren werkt. Vrouwen hebben PSAS gekregen na ongevallen, anderen omdat ze stopten met de pil, en bij nog anderen is er helemaal geen mogelijke oorzaak te achterhalen. 

Zelfdoding

Waarschijnlijk zijn er nog een pak meer mensen die PSAS hebben, maar door de aard van de aandoening is de drempel bijzonder hoog om ermee naar de dokter te stappen, laat staan er publiekelijk voor uit te komen. Bij de vrouwen die dat wel deden, ligt het aantal zelfmoordpogingen en zelfdodingen heel hoog. Het is de keerzijde van een sappig verhaaltje over een vrouw die voortdurend klaarkomt: de jongste twee jaar maakten minstens zeven van hen een einde aan hun leven.

Tot nu was PSAS iets wat alleen bij vrouwen voorkwam. Maar nu is er een man uit de kast gekomen die het heeft. Zijn naam is Dale Decker en zijn leven is een hel.

Hernia

Dale is 37. Hij is vader van twee kinderen, Christian (12) en Tayten (11) en hij is getrouwd met April. Sinds hij een hernia aan een tussenwervelschijf opliep, komt hij ongeveer 100 keer per dag klaar. Het begon volgens Dale al op weg naar het ziekenhuis, toen hij in de ambulance vijf keer ejaculeerde. 

“Wie denkt dat het grappig is, vertel ik altijd over de begrafenis van mijn vader”, zegt Dale. “Probeer je maar eens in te beelden hoe het voelt om op je knieën te zitten naast de kist van je pa om afscheid te nemen terwijl je negen orgasmes hebt en je hele familie achter je staat te kijken.”

Deal met de duivel

Als de duivel met een contract naar Dale kwam en hem vroeg te tekenen om zijn ziel te ruilen om nooit nog een orgasme te ervaren, dan zou hij het papier uit zijn handen trekken en geen seconde twijfelen, vertelt Decker. “Er is niks leuks aan, geen sensatie van plezier, geen goed gevoel whatsoever. Gewoon omdat je zo walgt van wat er met je gebeurt.”

Nooit meer buiten

Dale Decker ervaart PSAS elke dag, maar er zijn wat hij noemt intense en minder intense periodes. “Maar je weet nooit wanneer het in versnelling gaat.” Hij durft ondertussen zijn huis niet meer uit. “Wanneer het gebeurt en er zijn mensen die het zien, zelfs mijn eigen kinderen … je hebt er geen benul van hoe dat een man kan breken. Het gebeurde ooit in het warenhuis en 150 man stond daar te staren … toen besloot ik niet meer buiten te komen.”

Episodes

Zijn conditie heeft Dale ook werkloos gemaakt. Zijn echtgenote zorgt voor het inkomen. Ze slapen ondertussen apart omdat “Dale ’s nachts ook episodes heeft” zoals April het omschrijft. Een seksleven hebben ze niet meer. De conditie van Dale, ondanks het feit dat hij constant met een erectie rondloopt, maakt dat onmogelijk.

Dale heeft de deuren van artsen platgelopen, maar niemand kan hem helpen. Voorlopig leeft hij nog met de hoop dat er iets gevonden zal worden om hem te genezen, maar “ook dat gevoel is eindig”.

“Wie denkt dat het grappig is, vertel ik altijd over de begrafenis van mijn vader”, zegt Dale. “Probeer je maar eens in te beelden hoe het voelt om op je knieën te zitten naast de kist van je pa om afscheid te nemen terwijl je negen orgasmes hebt en je hele familie achter je staat te kijken.”

Gesponsorde artikelen