Left Right
scrollTop top

Facebook Messenger en Instagram liggen wereldwijd plat


Facebook Messenger
© Shutterstock

De apps van Facebook, Messenger en Instagram, liggen wereldwijd plat. Daarbij laten gebruikers weten dat ze geen berichten kunnen verzenden of ontvangen. Het is nog niet duidelijk wat er aan de hand is.

Je hebt het misschien al gemerkt. Berichten op Facebook Messenger en Instagram worden niet of heel traag verzonden. Maar geen zorgen, er is niets aan de hand met jouw internetverbinding of smartphone. Het gaat namelijk om een wereldwijde storing bij de verschillende apps van Facebook.

Wereldwijde storing

De eerste meldingen over de storing kwamen deze voormiddag aan de oppervlakte. Toen lieten mensen weten dat hun berichten via Facebook Messenger niet aankomen of dat ze meldingen krijgen van berichten die ze niet kunnen lezen.

Veel gebruikers doen hun beklag via Twitter, het enige medium dat wel nog werkt. Het lijkt dus te gaan om een storing bij de verschillende apps van Facebook. Op de website DownDetector is ook duidelijk te zien dat de problemen zich wereldwijd voordoen.

Monopolie

De problemen komen op het moment dat verschillende Amerikaanse autoriteiten de positie van Facebook in vraag stellen. Ze vinden dat het bedrijf een te groot monopolie heeft op sociale media doordat het zowel Facebook, Instagram als WhatsApp in handen heeft.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…