Formule 1 in Italië afgelast door noodweer

Het noorden van Italië heeft de laatste dagen last van noodweer. In de regio is er enorm veel regenval en is er zelfs sprake van aardverschuivingen. Om die reden hebben de Italiaanse autoriteiten in samenspraak met Formula 1 en FIA besloten om de Grote Prijs van Emilia-Romagna deze week af te gelasten.

Wie er op had gehoopt om de Nederlander Max Verstappen opnieuw te zien schitteren op het circuit dit weekend, is eraan voor de moeite. Deze week zal er namelijk geen wedstrijd gereden worden. Dat komt door het noodweer in Noord-Italië, waardoor de veiligheid van de teams en fans niet gegarandeerd kan worden.

Emilia-Romagna

Het zag er al een tijdje niet goed uit voor de Grote Prijs van Emilia-Romagna die normaal dit weekend zou plaatsvinden op het circuit in Imola. Gisteren, op dinsdag, werd het circuit al ontruimd tijdens de opbouw omdat het al onder water stond. Uiteindelijk is vandaag beslist om de race dit weekend niet te laten doorgaan. Ook de komende dagen worden er namelijk nog heftige weersomstandigheden verwacht.

Hoewel er in de eerste plaats nog hoop was bij de fans, er zouden namelijk meer dan 120.000 fans naar het circuit afzakken dit weekend, is de beslissing deze namiddag officieel gevallen. Er zal geen race zijn. “De Formule 1-gemeenschap wil in de eerste plaats zijn medeleven betuigen aan de mensen en groepen die getroffen zijn door de gebeurtenissen in de regio Emilia-Romagna. Daarbij willen we ook de hulpdiensten in de bloemetjes zetten”, begon het statement dat zonet is gedeeld.

Niet veilig

“Na lang overleg tussen Formula 1, de voorzitter van de FIA (de internationale federatie van nationale autosport, red.) en de plaatselijke autoriteiten hebben we beslist om de wedstrijd van dit weekend niet te laten doorgaan. Die beslissing is genomen omdat we de veiligheid van onze fans, onze teams en het personeel niet kunnen garanderen. Daarnaast zou het ook ongepast zijn om nog meer druk uit te oefenen op de plaatselijke autoriteiten in deze moeilijke tijd”, staat er ook nog te lezen.

Meer
Lees meer...