Franse politieagenten filmen hoe gele hesjes hun wagen bekogelen met stenen

Franse politieagenten filmen hoe gele hesjes hun wagen bekogelen met stenen

De gele hesjes hebben dit weekend opnieuw voor problemen gezorgd in Frankrijk. In Lyon werd een politiewagen bekogeld met stenen en werden de agenten door de gele hesjes belaagd. Van dat incident zijn er nu beelden verschenen.

Hoewel de protesten van de gele hesjes in ons land zijn gaan liggen, zorgen de demonstranten in Frankrijk nog steeds voor onrust. Gisteren waren er in verschillende steden opnieuw betogingen, waarbij het er in Lyon gewelddadig aan toe ging. Zoals ook blijkt uit deze beelden.

Belaagde politie

In beelden die politieagenten deelden op Twitter is te zien hoe hun wagen bekogeld wordt door stenen. De gele hesjes, waarvan velen gemaskerd zijn, werpen grote stenen naar de politie en klimmen zelfs op andere wagens om beter te kunnen mikken.

In de video is ook een man te zien die op de politiewagen springt en een andere die de wagen met een stok aanvalt. In de wagen is ook te horen hoe een agente overstuur raakt door wat er gebeurd.

Bekijk hier de beelden die de agenten maakten:

Gele hesjes

De protesten van de gele hesjes zijn nu al enkele maanden aan de gang. Wat begon als een hoofdzakelijk vreedzaam protest van mensen in gele fluohesjes die protesteerden tegen de hoge benzineprijzen, groeide al snel uit tot gewelddadige acties met daden van vandalisme waarbij er zelfs meerdere doden vielen.

Gisteren kwamen er verspreid over Frankrijk 40.000 gele hesjes op straat om te demonstreren. In Rouen raakten drie mensen gewond toen een auto inreed op enkele demonstranten. De bestuurder, die in de wagen zat met zijn vrouw en kind, ging zich later vrijwillig aangeven bij de politie.

EPA

Gesponsorde artikelen