‘The Fresh Prince of Bel-Air’-reboot krijgt een dramatische draai in eerste trailer

Fans van de populaire sitcom The Fresh Prince of Bel-Air uit de jaren ’90, opgelet, want er komt binnenkort een reboot uit van de geliefde show genaamd Bel-Air. Daarbij mogen we ook een nieuwe Fresh Prince verwelkomen, namelijk de jonge en nu nog onbekende acteur Jabari Banks zal de iconische rol van Will Smith overnemen. En in de eerste trailer wordt al meteen duidelijk dat de originele comedyshow nu een echte dramaserie zal zijn.

Iedereen kent of heeft al ooit gehoord van het bekende themalied van de NBC sitcom The Fresh Prince of Bel-Air uit de jaren 1990, de hitshow die de acteercarrière van Will Smith lanceerde. En die geliefde komedieserie komt nu terug, in de vorm van een remake. Het is een project van de Amerikaanse streamingdienst Peacock, schrijft The Hollywood Reporter. Will Smith komt ook terug, maar dan als producer. En de pas beginnende acteur Jabari Banks zal de iconische rol van Smith op zich nemen.

Bel-Air

“In de kern is Bel-Air een coming-of-age verhaal dat de kracht en liefde van de zwarte familie viert”, zeiden coshowrunners T.J. Brady en Rasheed Newson in een verklaring. “We zijn trouw gebleven aan de oorspronkelijke premisse van de serie: Wills leven staat op zijn kop nadat hij gedwongen wordt West Philly te verlaten en belandt in Bel-Air gekenmerkt door grote villa’s en rijke mensen. Onze nieuwe serie brengt Will en de familie Banks echter in de wereld zoals we die nu kennen”, vertelden Brady en Newson nog. “Het is echt ongelooflijk geweest om deze iconische personages tot leven te kunnen brengen in de culturele sfeer van onze tijd.”

Daar voegde regisseur, cowriter en uitvoerend producent Morgan Cooper nog aan toe: “Met deze dramatische reimagining wilden we een show creëren die op zichzelf staat en tegelijkertijd de geest en innovatie van de originele serie eert. Omdat Bel-Air een drama is, zijn we in staat om de lagen van deze personages en thema’s echt af te pellen op een manier die je 30 jaar geleden gewoon niet kon doen in het half uur durende sitcom-formaat. We zijn in staat om moeilijke gesprekken te voeren die perspectieven uitdagen. In de kern is Bel-Air een viering van de zwarte ervaring door het perspectief van een familie.”

De serie is eigenlijk gebaseerd op een virale video uit 2019 van filmmaker – nu regisseur van de remake – Morgan Cooper, die zich in de korte video voorstelde hoe de iconische jaren ’90 sitcom eruit zou zien in het heden. Die video is nu dus herwerkt naar een volwaardige serie door de Amerikaanse streamingdienst Peacock in samenwerking met de ster van het origineel: Will Smith.

Cast en crew

Nieuwkomer Jabari Banks, die de rol van Will Smith overneemt van, wel ja, Will Smith, komt met minimale professionele acteerervaring, omdat hij zijn eerste rol net vers uit de theaterschool heeft bemachtigd. Dat leidde in eerste instantie tot gesprekken over de vraag of zo’n high-profile productie kon worden gelegd op de schouders van een beginnende acteur, maar het talent van Banks viel niet te ontkennen.

“Zijn charisma en zijn vonk straalden gewoon van hem af”, verklaarde coshowrunner T.J. Brady aan Entertainment Weekly. “Bij het zien van de eerste cut van de pilot, heeft iedereen gezegd: ‘Jullie hebben een ster gevonden.'”

Universal Television en Westbrook Studios, waarvan Will Smith en zijn vrouw, Jada Pinkett Smith, de eigenaars zijn produceren de reboot. Die nieuwe serie, Bel-Air, zal dus op 13 februari 2022 in de VS in première gaan. Brady, Newson en Cooper produceren samen met Will Smith, Terence Carter, James Lassiter, Miguel Melendez, Malcolm Spellman, Quincy Jones, Benny Medina, en Andy en Susan Borowitz.

Bekijk hieronder de eerste trailer van de reboot:

Bel-Air gaat 13 februari in première op de Amerikaanse streamingdienst Peacock. Waar, wanneer en of de reboot ook bij ons te zien zal zijn is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...