Greta Thunberg krijgt documentaireserie in 2020

Volgend jaar verschijnt er een documentairereeks over de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Al sinds het prille beginvan haar acties staat ze in het middelpunt van de belangstelling en daar bestaan beelden van!

Anderhalf jaar geleden was Greta Thunberg nog niet bekend. Ze was een normale tiener uit Stockholm met de ambitie om de planeet te redden van een ecologische crisis. Door elke vrijdag te spijbelen voor het klimaat en zo de politiek onder druk te zetten, werd ze wereldberoemd. Pas werd Thunberg nog uitgeroepen tot ‘Persoon van het Jaar’ door Time Magazine en werd ze benoemd voor de Nobelprijs.

Van eerste spijbelacties tot Amerikaans avontuur

epa

Nu kondigt de Amerikaanse streamingdienst Hulu aan dat er volgend jaar een reeks over Thunberg komt, getiteld Greta. De reeks zal de tiener volgen in Europa, op de zeilboot op de Atlantische Oceaan onderweg naar Amerika en tijdens haar ‘klimaattour’ door Noord-Amerika.

Het team volgt haar al sinds het begin en heeft haar eerste spijbelacties vastgelegd, net als al haar speeches en aanvaringen met tegenstanders.

Greta wordt gemaakt door het Zweedse productiehuis B-Reel Films. De jonge Nathan Grossman is regisseur. Via welke streamingdienst de reeks bij ons te bekijken zal zijn, is niet geweten.

Meer
Lees meer...