Hongkong vraagt inwoners huisdieren niet te kussen na uitbraak bij hamsters

Na een uitbraak van het coronavirus bij hamsters roept de regering van Hongkong z’n burgers op om hun huisdieren niet te kussen. Op die manier hopen ze dat het virus niet van dieren op mensen overgedragen zal worden.

Hongkong treedt enorm hard op tegen de verspreiding van het coronavirus. Eerder riep het land zo al op om hamsters, die net voor Kerstmis gekocht zijn, in te leveren. Dit omdat er bij negentien diertjes Covid-19 werd vastgesteld. Maar nu neemt het ook verdere stappen.

Hamsters

In totaal zullen zo’n 2.000 hamsters gedood worden in Hongkong. Het ging om een uitbraak in een lokale dierenwinkel. Daar testten negentien hamsters positief op de Delta-variant van het coronavirus nadat het virus bij een medewerker vastgesteld werd. Er wordt vermoed dat de medewerker besmet werd door de hamsters.

Daardoor moeten alle hamsters die enkele dagen voor Kerstmis gekocht zijn ingeleverd worden. Iedereen die na 7 januari in de dierenwinkel is geweest, moet ook meteen in quarantaine. Op die manier zal Hongkong proberen om een nieuwe uitbraak van het virus tegen te gaan. Maar daar houdt de regering het niet bij. Er is nu ook een nieuw advies voor alle eigenaars van huisdieren.

“Kus je huisdier niet”

In een persconferentie gaf de overheid van Hongkong enkele tips voor inwoners die een huisdier hebben. “Alle eigenaars van huisdieren moeten letten op hun persoonlijke hygiëne. Wanneer je met dieren en hun eten in contact bent geweest, moet je je handen wassen.”

Het laatste advies was extra speciaal. “Kus je huisdieren niet”, zo klonk het. Hoewel er geen enkel bewijs is dat het coronavirus overgedragen kan worden van dieren op mensen, wil Hongkong dus geen enkel risico nemen.

Meer
Lees meer...