Left Right
scrollTop top

Jennifer Lopez trekt zich terug uit biedingsstrijd om de New York Mets


Jennifer Lopez Alex Rodriguez Mets
© EPA

Jennifer Lopez en haar verloofde, ex-honkballer Alex Rodriguez, worden dan toch niet de nieuwe eigenaars van de New York Mets. Het koppel was al maanden investeerders aan het zoeken, en zou volgens Amerikaanse media een bedrag van maar liefst 1,7 miljard dollar (een kleine 1,5 miljard euro) samengesprokkeld hebben. Maar da’s niet genoeg, en nu trekken de twee zich met pijn in het hart terug uit de biedingsstrijd.

“Alex en ik zijn zo teleurgesteld”, begint Jennifer Lopez haar verhaal op Instagram. “We hebben zo hard gewerkt de voorbije 6 maanden om onze droom te verwezenlijken en het eerste minderheidskoppel en de eerste vrouw te worden die haar vaders favoriete Major League Baseball-team koopt met haar eigen zelf verdiende geld.”

1,5 miljard euro

De zangeres/actrice en haar verloofde hebben het voorbije halfjaar verschillende investeerders gezocht om samen de New York Mets mee te kopen. Volgens Amerikaanse media kon het koppel een som van maar liefst 1,7 miljard dollar (een kleine 1,5 miljard euro) op tafel leggen. Zo’n 300 miljoen dollar (een dikke 250 miljoen euro) van dat bedrag kwam uit hun eigen portefeuille.

“Alex Rodriguez en Jennifer Lopez trekken zich terug uit Mets-proces”, staat er in het officiële statement van het koppel te lezen. “Het consortium geleid door Alex Rodriguez en Jennifer Lopez heeft de Mets geïnformeerd dat ze niet langer proberen het team te kopen.”

Dat consortium bestond uit het koppel, veteraan en miljardair Vincent Viola, zakenman Mike Repole en Walmart-CEO Marc Lore. De groep “heeft een volledig gefinancierd recordbedrag geboden om het team te kopen”. Maar dat recordbedrag bleek niet genoeg.

Steve Cohen

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC wordt het team binnenkort eigendom van miljardair en hedgefondseigenaar Steve Cohen. Die deal zou één dezer dagen afgerond moeten zijn. In 2019 was Cohen al eens bijna de eigenaar van de Mets geworden zijn. Hij bood toen 2,6 miljard dollar (iets minder dan 2,2 miljard euro).


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396