Joe Exotic stelt zich officieel kandidaat voor Amerikaanse presidentsverkiezingen 2024

Tiger King Joe Exotic heeft zich opnieuw kandidaat gesteld voor het presidentschap. Op dit moment zit Joe Exotic een gevangenisstraf van 21 jaar uit, waarbij hij in 2042 vrij zal komen. Maar dat lijkt hem niet tegen te houden. Zo heeft hij nu zelfs een officiële campagnewebsite gelanceerd.

In de docureeks Tiger King van Netflix kregen we al te zien hoe Joe Exotic zich in 2016 kandidaat stelde voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Met een totaal van 664 stemmen moest hij daarbij de duimen leggen voor de andere kandidaat van de Libertarische Partij, Chris Powell. Maar Joe Exotic heeft z’n politieke ambities duidelijk nog niet opgeborgen.

Joe Exotic

In 2020 leerde de wereld Joe Exotic kennen in de opmerkelijke docureeks Tiger King van Netflix. De excentrieke uitbater van een dierentuin met wilde katachtigen stond centraal in de serie die naast Exotic zelf ook ging over zijn eeuwige vete met Carol Baskin. Zo betichte hij haar ervan haar echtgenoot vermoord te hebben.

Naast zijn dierentuin, zijn muzikale carrière en zelfs een kort intermezzo als spoedarts, heeft Joe Exotic ook politieke ambities. Zo deed hij in 2016 al een worp naar het presidentschap van de Verenigde Staten. Daarbij haalde hij het – zeer verrassend – niet. Maar nu waagt hij opnieuw z’n kans.

Campagnewebsite

Joe Exotic lanceerde voor zijn campagne een speciale website: JoeExotic2024.com. Daarop kan je zijn plannen vinden. In zijn bio omschrijft Exotic zichzelf als “een Amerikaanse mediapersoonlijkheid, businessman, voormalig hoofd van de politie, goochelaar, muzikant, model, acteur, minister, politicus en wereldberoemde dierenexpert”. En aan die waslijst wil hij graag nog de titel van president van de Verenigde Staten aan toevoegen.

“Joe wil zich kandidaat stellen voor het presidentschap van de Verenigde Staten omdat hij de mensen hun stem terug wil geven. Politici en lobbyisten hebben te veel controle over het leven en de rechten van mensen. Joe wil dit veranderen. Hij gelooft dat wanneer je je eigen grond bezit en er belastingen voor betaalt, de overheid geen recht heeft om te zeggen wat je op je grond doet. Omdat hij zelf corruptie heeft ondervonden, wil hij het rechtssysteem hervormen. Joe is een Libertair en gelooft in het leven, vrijheid en de pursuit of happiness voor alle Amerikanen. Stem voor Joe en help hem om iets te doen aan de corruptie en hebzucht van de overheid die de inwoners gevangen houden en geef de rechten terug aan de mensen, waar ze thuishoren.”

Gevangenis

Het lijkt toch onwaarschijnlijk dat Joe Exotic de volgende president van de Verenigde Staten zal worden. En dat heeft minder te maken met zijn excentrieke persoonlijkheid en meer met het feit dat hij een gevangenisstraf uitzit en nog 20 jaar achter de tralies zit. Hij werd veroordeeld voor het plannen van de moord op zijn aartsrivale Carol Baskin en verschillende gevallen van dierenmishandeling.

Vanuit de gevangenis schreef hij wel een brief over zijn worp naar het presidentschap. “Bedankt voor jullie interesse in mijn campagne. Ja, ik weet dat ik in de gevangenis zit en dat jullie misschien denken dat dit een grap is, maar dat is het niet. Het is mijn constitutioneel recht om dit te doen, zelfs vanuit de gevangenis.” In de brief herhaalt hij ook nog eens dat hij onterecht veroordeeld werd en over de hele lijn onschuldig is, maar dat doet hij uiteraard ook met een sneer naar Carole Baskin. “Het enige wat ik gedaan heb, is vijf heel oude, gewonde tijgers op de meest humaan mogelijke manier laten inslapen. PETA vermoordt elk jaar duizenden dieren. Carole heeft 226 katachtigen vermoordt en de meesten van jullie eten elke dag een soort dier, dus het is tijd om jullie hierover te zetten.”

Meer
Lees meer...