Moeten katten binnenkort ook in quarantaine?

Dierenartsen in het Verenigd Koninkrijk en Australië adviseren om katten uit gezinnen, die besmet zijn met Covid-19 binnen te houden. Op die manier willen ze vermijden dat het virus overgedragen wordt via de vacht van de dieren.

Moeten onze katten voortaan ook in lock-down? Als we wetenschappers uit het Verenigd Koninkrijk en Australië moeten geloven alvast wel. Het BVA, de Britse Vereniging voor Dierengeneeskunde, waarschuwt dat het coronavirus kan worden overgedragen via de vacht van een kat.

“Het is niet nodig om alle katten in quarantaine te plaatsen maar we raden wel aan om dieren, van wie de eigenaar besmet is binnenshuis te houden”, klinkt het.

Corona bij huisdieren

Verder dringen dierenartsen erop aan om de coronamaatregelen ook te respecteren in de buurt van huisdieren. Zo is het aangewezen om je handen te wassen voor je het dier aanraakt. Wie zijn kat of hond buitenlaat, vermijdt bovendien best dat ze in contact komen met dieren uit andere huishoudens.

Op dit moment is er nog geen geval bekend van een patiënt die Covid-19 opliep door een hond of kat maar er werden wel al verschillende dieren positief getest op het virus. Deze week nog werd het coronavirus vastgesteld bij een Tijger in een New Yorkse zoo. Ook in ons land liep een kat een lichte vorm op van het coronavirus, nadat het besmet was geraakt door zijn eigenaar.

Meer
Lees meer...