Left Right
scrollTop top

Luk Alloo betrokken bij spectaculair ongeval met politiewagens tijdens opnames ‘Alloo bij de Wegpolitie’


Luk Alloo betrokken bij spectaculair ongeval met politiewagens tijdens opnames        ‘Alloo bij de Wegpolitie’

Antwerpen is vandaag opschrikt door een spectaculaire achtervolging. Meerdere politiewagens van de federale en Antwerpse wegpolitie slaagden er uiteindelijk toch in om een vluchtende auto klem te rijden. Tijdens die achtervolging crashten twee politiewagens en raakten twee inspecteurs gewond. Luk Alloo zat in een van de auto’s die meehielpen met de achtervolging, maar die politiewagen was niet betrokken bij het ongeval.

Het ongeval met de twee wagens van de politie gebeurde op het kruispunt van de Oude Leeuwenrui en de Brouwersvliet met het Falconplein in Antwerpen. Een auto van de wegpolitie reed er tegen een betonblok en beschadigde zo ook een combi van de lokale politie. De twee inspecteurs in de eerste wagen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Enkele straten verder kon de vluchtende zwarte jaguar, die volgens getuigen heel snel reed, toch klemgereden na een achtervolgen die begonnen was op de E19. In één van de politiewagens die meededen met de achtervolging zat Luk Alloo en een cameraploeg van het VTM-programma Alloo bij de Wegpolitie. Die auto bleef ongedeerd.

“Voetgangers en fietsers springen maar nipt weg”

Waarom de chauffeur in de zwarte Jaguar zo snel wegreed van de achtervolgende politie, is nog niet bekend gemaakt. Het waren de Nederlandse politiediensten die hadden gevraagd aan hun Belgische collega’s om de wagens te doen stoppen.

“De vluchtende chauffeur heeft enkele dranghekken geraakt en op die manier verschillende wagens beschadigd”, zei woordvoerder Wouter Bruyns over het incident. “Heel wat voetgangers en fietsers zijn uit de weg moeten springen om te vermijden dat ze zouden aangereden worden.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…