Left Right
scrollTop top

Mensen die ‘snoozen’ zijn intelligenter én gelukkiger dan anderen


Slaaptips

Je moet je niet slecht voelen omdat je laat naar bed gaat en dan ook pas laat opstaat. Uit een studie blijkt dat je intelligenter bent dan ochtendmensen … en al zeker als je vaak ‘snoozet’.

De Britse studie heet ‘Waarom nachtuilen intelligenter zijn’ en linkt ‘snoozen’ aan creativiteit, intelligentie en een onafhankelijke geest. De auteurs, Satoshi Kanazawa en Kaja Perina argumenteren dat wij ons veel beter kunnen aanpassen aan leven (en slapen) dan onze voorouders deden.

Slim zijn

Kort door de bocht wil dat zeggen dat je slim moet zijn om te kunnen omgaan met een ‘snooze button‘, omdat niets in de evolutie van de mens ons heeft voorbereid op die uitvinding.

Je bent een meer onafhankelijke denker als je luistert naar je lichaam en de behoeftes van je lichaam, dan als je alleen maar luistert naar de wijzers van de klok.

Opgepast

Helaas betekent de studie niet dat je dan maar beter al je tijd in bed kan spenderen. Terwijl nachtuilen (mensen die na 23u gaan slapen en pas na 8u opstaan) gelukkiger en slimmer blijken te zijn, zijn er nog altijd risico’s verbonden aan te lang in bed blijven, zoals een hoger risico op een onverwachte dood.

Conclusie?

Ga ’s avonds een beetje later slapen en duw ’s ochtends gerust nog eens die snoozeknop in. Op die manier zullen de fantastische, creatieve projecten die je in je hoofd hebt ook tot realisatie komen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899