Musk legt OnlyFans-plannen voor Twitter opnieuw op tafel

Elon Musk heeft sinds hij Twitter enkele dagen geleden overnam al heel wat veranderingen doorgevoerd. Daarbij vielen er heel wat ontslagen, maar heeft hij ook al grootse plannen voor de website zelf. En daarbij horen ook de oude plannen die Twitter had om een soort OnlyFans te maken.

Elon Musk heeft enkele dagen geleden officieel Twitter gekocht voor 44 miljard dollar (44,8 miljard euro). Dat enorme bedrag hoopt Musk nu ook terug te verdienen via het medium en daarvoor heeft hij grote plannen.

Paywall

Een van de plannen van Musk is het invoeren van een feature waarbij je video’s kan delen achter een paywall. Daardoor is de content enkel zichtbaar voor mensen die betalen. Iets wat we uiteraard kennen van OnlyFans, waar het vooral gebruikt wordt voor seksueel getinte content.

Volgens The Washington Post, die een interne mail van Twitter konden inkijken, zou de functie al binnen twee weken beschikbaar kunnen zijn, al moeten er daarvoor natuurlijk wel nog wat problemen opgelost worden. Twitter werkte namelijk enkele maanden geleden (voor de overname van Elon Musk dus) al aan een gelijkaardige functie. Maar het onderzoek daarvoor bracht toen een groter probleem rond kinderporno aan het licht.

1 tot 10 dollar

In de mail die The Washington Post kon inkijken staat dat gebruikers zullen kunnen kiezen tussen verschillende tarieven. Daarbij hebben ze specifiek de keuze tussen 1, 2, 5 of 10 dollar. Gebruikers zullen bijvoorbeeld een tweet kunnen opstellen met verschillen foto’s of video’s, waarbij één of meer van de foto’s verborgen zit achter de paywall. Die foto of video is dan dus nog niet te zien, maar kan je wel zien nadat je het aangegeven bedrag betaalt.

Musk heeft het idee van de paywall voor specifieke content duidelijk gehaald bij OnlyFans waar het een gigantisch succes is. OnlyFans bracht vorig jaar 4,8 miljard dollar (4,89 miljard euro) op, waarvan het grootste deel naar de gebruikers ging, maar ook OnlyFans één miljard dollar (1,08 miljard euro) van kon opstrijken. Het valt natuurlijk nog af te wachten of het ook op Twitter zal aanslaan.

Meer
Lees meer...