Nintendo brengt volgend jaar verbeterde Switch-console uit: 4K-graphics worden mogelijk!

Groot nieuws uit gameland: bij Nintendo zijn ze van plan om volgend jaar een verbeterde versie van de populaire Switch-console uit te brengen. Dat meldt persbureau Bloomberg. De nieuwe consoles zullen nog krachtiger zijn dan de ‘gewone’ Nintendo Switch en de Switch Lite. Ook zullen ze 4K-games ondersteunen en zal de lancering van de nieuwe Switch gepaard gaan met heel wat nieuwe games.

Bloomberg meldt dat de specificaties van de nieuwe Nintendo Switch nog niet definitief zijn, maar de nieuwe console zou over een verbeterde rekenkracht beschikken. Zo zouden onder meer de 4K-graphics er een stuk beter uitzien. Insiders spreken in de Economic Daily News over een “verbetering van de beeldkwaliteit”. Met de release van de verbeterde Nintendo Switch zou ook “een hele reeks games van Nintendo zelf en gerelateerde externe studio’s” het daglicht zien.

De productie van de nieuwe Switch zou in 2021 pas van start gaan. De fabrieken draaien op dit moment nog op volle toeren om de huidige Switch-modellen van de band te laten rollen.

Concurrentie van PlayStation en Xbox

De jongste tijd worden er steeds meer Nintendo Switch-consoles gekocht. Wellicht heeft de coronacrisis en het bijhorende gebrek aan activiteiten daar alles mee te maken. Het aantal verkochte consoles steeg in de periode april tot en met juni met 166 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019.

Of de nieuwe versie van de Switch een commercieel succes zal zijn, valt nog maar af te wachten. Concurrenten PlayStation en Xbox zijn namelijk van plan om rond de feestdagen elk nieuwe spelcomputers uit te brengen: de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Beide nieuwe consoles ondersteunen 4K-games.

Switch Lite

Vorig jaar bracht Nintendo nog de Switch Lite en een revisie van de originele Switch uit. Die laatste kreeg een krachtigere Tegra X1-processor. Welke processor de krachtigere Switch volgend jaar zal krijgen, is onduidelijk.

Meer
Lees meer...