Online daten maakt je gevoeliger voor een eetstoornis

Datingapps zoals Tinder en Parship kunnen je zelfvertrouwen misschien wel een boost geven, tegelijkertijd zijn ze ook vaak een reden om extra op je lijn te letten. Zowel mannen als vrouwen willen er goed uitzien en bij online daten is en blijft de eerste indruk die je maakt een belangrijke. Jammer genoeg is die eerste indruk er vooral eentje gebaseerd op een vleeskeuring.

Over het verband tussen online daten en iemand zijn eetpatroon werd nog maar weinig onderzoek gedaan, al blijkt het onderzoek dat gevoerd werd door de Harvard TH Chan School of Public Health in Boston, toch tot een interessant inzicht te komen.

Gewichtscontrole

Uit het onderzoek dat gevoerd werd bij 1.769 volwassenen die actief zijn op een datingsite bleek dat zowel mannen als vrouwen bezwijken aan een dieet, laxeerpillen of af en toe de vinger in de keel steken om gewicht verliezen. De deelnemers van het onderzoek werden gedurende twaalf maanden geobserveerd en achteraf werd bekeken of hun lichaam een verandering ondergaan had. En ja, de resultaten tonen aan dat zowel vrouwen als mannen zich sterk focussen op hoe zij zichzelf presenteren.

Online daten zonder ervoor te betalen? Met deze gratis datingwebsites kan dat!

Resultaten

Maar liefst 44,8 procent van de vrouwen en 54,1 procent van de mannen gaf toe gevast te hebben om gewicht te verliezen. Daarnaast gebruikten 24 procent van de vrouwen en 41 procent van de mannen af en toe laxeermiddelen te hebben gebruikt. Tenslotte gaven één vijfde van de vrouwen en één derde van de mannen met opzet over. Dit is het eerste onderzoek waaruit resultaten duidelijk aantonen dat er wel degelijk een relatie is tussen online daten en je eetpatroon. Dat zegt Dr. Alvin Tran, de leider van het onderzoek.

Onzekerheden

Dr. Tran voegt aan de resultaten van het onderzoek wel toe dat het niet zeker is of de deelnemers voor het onderzoek al eerder gevoelig waren voor een dieet of het gebruik van dieetpillen. Al stellen voedingsdeskundigen uit het onderzoek wel vast dat online daten een directe of indirecte invloed heeft op je eetgedrag.

13 dingen die je meemaakt als je online gaat daten.

Gesponsorde artikelen