Opgelet mannen! Om deze redenen bedriegen vrouwen jullie met een ander

Opgelet mannen! Om deze redenen bedriegen vrouwen jullie met een ander

Mannen hebben wel eens moeite om te begrijpen wat er in het hoofd van een vrouw rondspookt. Maar nu is een stukje van de code misschien toch gekraakt. Business Insider verzamelde de opmerkelijkste resultaten uit enkele wetenschappelijke studies in verband met overspel bij vrouwen en kwam tot de volgende conclusie. Wanneer ze je bedriegt, betekent het niet per se dat ze je niet meer graag ziet.

1. Voor de seks natuurlijk, of wat ze bij jou moet missen.

gurl.com

Een gouden regel: als een vrouw goesting heeft, mag je haar niet negeren. Volgens psychotherapeut M. Gary Neuman gaan vrouwen aanzienlijk vaker overspel plegen wanneer ze thuis niet genoeg aan hun trekken komen.

Uit een onderzoek bij duizend vrouwen, waarvan de helft haar partner al eens had bedrogen, blijkt dat de trouwe vrouwen gemiddeld tien keer per maand seks hebben met hun wederhelft. Ontrouwe vrouwen vrijen gemiddeld vijf keer per maand met hun partner. Mannen die daar nog onder zitten, moeten zich dus misschien toch zorgen maken.

2. Het blijft niet bij seks, je moet ook met haar praten.

goodreads.com

De eerste regel lijkt nog mee te vallen, denk je, maar zonder twijfel zullen veel mannen aan nummer twee ten prooi vallen. Vrouwen hechten veel belang aan communicatie en affectie. ’s Avonds even rollebollen is dus niet voldoende voor een gelukkige relatie. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat trouwe vrouwen gemiddeld dertig tot zestig minuten per dag met hun partner praten. Ontrouwe vrouwen hebben gemiddeld minder dan vijf minuten per dag een gesprek met hun echtgenoot of lief.

3. Een gelukkige vrouw gaat je minder snel bedriegen, logisch toch?

sodahead.com

Dit hadden we zelf ook wel kunnen bedenken. Volgens antropologe Helen Fischer is slechts 34 procent van de vrouwen die hun partner bedriegen gelukkig in hun relatie. MAAR: daar staat een bizarre statistiek bij de mannen tegenover. Van alle mannen die een scheve schaats rijden, is 56 procent naar eigen zeggen wel gelukkig in zijn relatie.

Met andere woorden: een gelukkige relatie houdt mannen veel minder tegen om overspel te plegen. Vrouwen zitten op dit vlak dus toch logischer in elkaar: keep her happy, it’s that simple!

4. Vrouwen zijn ook veranderd: ze houden zich nu minder in.

goodreads.com
Moderne vrouwen doen waar ze zin in hebben, iets wat in de (nog niet eens zo lang geleden) prehistorie niet voor de hand lag. En ook als ze hun partner willen bedriegen, zullen ze dat blijkbaar vaker doen. Volgens de universiteit van Chicago liefst veertig procent meer dan twintig jaar geleden.

5. Money, money, money! Geld leidt tot overspel.

elitedaily.com
Vrouwen die veel geld verdienen en professioneel succesvol zijn, gaan ook vaker vreemd. Volgens cijfers van de universiteit van Washington is het risico op overspel 1,5 keer groter bij vrouwen met een jaarinkomen van meer dan 75.000 dollar, ofwel 66.000 euro.

Conclusie: ’t is eenvoudig, mannen! Leg haar regelmatig eens in de watten.

yourtango.com
(Bron: Business Insider)

Gesponsorde artikelen