Opgelet, Snapchatters! Onze favoriete app heeft z’n privacy policy aangepast en er staan enkele verontrustende passages in

Opgelet, Snapchatters! Onze favoriete app heeft z’n privacy policy aangepast en er staan enkele verontrustende passages in

Als je de meest recente update van Snapchat hebt geïnstalleerd op je smartphone, heb je ongetwijfeld ook de nieuwe privacy-overeenkomst (blindelings) goedgekeurd. Het is hoog tijd om de kleine lettertjes eens te bestuderen, want er staan enkele verontrustende nieuwigheden in. Zo claimt Snapchat de rechten op elke foto die jij deelt in je verhaal. Die mogen ze volgens de overeenkomst publiceren en zelfs aan zakenpartners verkopen. Angstaanjagende informatie? Lees zeker verder. 

Het is verschillende mensen al opgevallen: er staan verontrustende passages in de nieuwe privacy-overeenkomst van Snapchat.

Zo claimt Snapchat het recht om alle content die je deelt te bekijken, te screenen en te deleten op eender welk moment voor eender welke reden: “While we’re not required to do so, we may access, review, screen, and delete your content at any time and for any reason.” En dat is niet het enige. Volgens de nieuwe privacy policy mag Snapchat je gegevens ook delen met derden, zoals zakenpartners en verkopers.

Toch moet je niet volledig beginnen panikeren, want Snapchat zegt nog steeds alle foto’s en video’s die je gewoon naar je vrienden stuurt, onmiddellijk te verwijderen van z’n servers. Je pikante foto’s en berichtjes naar je crush kunnen en mogen dus niet verkocht worden aan adverteerders.

Misschien is het toch tijd dat we de kleine lettertjes beginnen lezen …

Bron: Business Insider

Gesponsorde artikelen