Beelden van bevriende orang-oetans en otters in Pairi Daiza halen wereldpers

Er is ook leuk nieuws in deze barre coronatijden: in de dierentuin Pairi Daiza kunnen de orang-oetans het goed vinden met een groep otters en er zijn beelden van hoe ze samen spelen. De hartverwarmende plaatjes verschenen al bij onder andere de Amerikaanse omroep CNN, de Britse krant Daily Mail en het Amerikaanse tijdschrift People.

Pairi Daiza

Een grote familie van otters leeft in Pairi Daiza in een rivier die langs het territorium loopt van de orang-oetans Ujian (24), Sari (15) en hun zoon Berani (4). De otters komen af en toe uit het water om op het eiland met de orang-oetans te spelen. Vooral Berani en zijn vader Ujian hebben blijkbaar een speciale band met de visetende mormels.

Nood aan interactie en entertainment

Volgens Pairi Daiza leven de twee diersoorten samen omdat ze zowel op mentaal, emotioneel als fysiek vlak beziggehouden moeten worden. Nu er geen entertainende bezoekers meer langskomen, moeten de bezoekers hen extra entertainen. Ook diersoorten met elkaar in contact brengen, is blijkbaar een goede strategie die het dierenpark al jaren toepast. Bij Pairi Daiza spreken ze van “een heel succesvol experiment”.

De Engelstalige media is op de beelden gestoten en nu gaan die de hele wereld rond.

De adembenemende afbeeldingen:

Pairi Daiza
Pairi Daiza
Pairi Daiza
Meer
Lees meer...