‘Pokémon’-reeks vertelt het verhaal van de kleine Pikachu

Pokémon Pikachu
YouTube/ポケモン公式YouTubeチャンネル

Iedereen kent Pikachu – daar hoef je helemaal geen Pokémon-fan voor te zijn. Maar niemand kent het verhaal van Pikachu voor hij samen met Ash begon te reizen. En daar komt nu verandering in. Want de nieuwe anime-reeks Pocket Monster gaat voor het eerst in op het ontstaan van de meest legendarische Pokémon uit de franchise.

Pokémon was, is én blijft gigantisch populair. Later deze maand zien maar liefst twee nieuwe games het daglicht. Pokémon Sword en Pokémon Shield verschijnen op 15 november. Maar niet Pokémon-content hoeft helemaal niet nieuw te zijn om fans gelukkig te maken.

Oude én nieuwe content

Eerder deze maand werd bijvoorbeeld een oude Pokémon-kaart geveild. Het gaat om een zeldzame kaart, die speciaal voor een wedstrijd ontworpen werd. Over de hele wereld zijn er amper 39 van die Illustrator-kaarten te vinden. Het is dan ook geen verrassing dat de kaart veel geld waard is: ze ging onder de hamer voor een slordige 175.000 euro.

De franchise blijft zich uitbreiden. Zo is Ash er onlangs ein-de-lijk in geslaagd om een Pokémon Master te worden. Daar heeft ie maar liefst 22 jaar voor nodig gehad. Zijn reis begon namelijk in 1997, met het eerste seizoen van de serie. Ash had er alles voor over om zijn droom te kunnen waarmaken. Hij liet alles achter en vertrok met Pikachu.

Birth of Pikachu

Eén van de onderwerpen waar de serie het nog nooit over had gehad, is het verhaal van Pikachu. En daar komt nu eindelijk verandering in. Er is namelijk een nieuwe anime-serie in de maak. Het bedrijf achter de franchise, The Pokémon Company, loste een trailer, die vooral op de eerste aflevering van de reeks focust.

Die eerste aflevering kreeg ook al een beschrijving. “In een bos ergens in Kanto, was er eens een eenzame Pichu. Die Pichu – die nog redelijk jong was – heeft door een bepaalde ontmoeting ook vaarwel gezegd. Dit alles vond plaats vlak voor Ash en zijn partner Pikachu samen begonnen te reizen. En dat is het begin van de anime Pocket Monster.”

De eerste aflevering van de reeks, Birth of Pikachu, gaat in première op 17 november.

Gesponsorde artikelen