Pokémon Go en de rijke jongeling: Vlaamse priester preekt op YouTube (!) over Pokémon

Straten worden ervoor afgesloten, politie geeft er instructies over en nu wordt er ook in de kerken over Pokémon Go gesproken. Of toch in een aantal kerken: die van Tollembeek, Galmaarden en Bever om specifiek te zijn. Want daar preekt priester Andy Penne, en hij wil aan jongeren uitleggen dat er een verband bestaat tussen het evangelie en Pokémon Go. 

Priester Andy Penne is begaan met zijn parochies in Tollembeek, Galmaarden en Beveren. Daarom is hij altijd op zoek naar moderne thema’s die jongeren aanspreken. Deze zomer kon hij dan ook niet onder Pokémon Go uit. Penne wil aan zijn parochianen duidelijk maken dat er een verband te leggen valt tussen de populaire smartphonegame en het evangelie. Zo moeten we in het echte leven ook ‘monsters verslaan’, een les die de pastoor uit de Bijbel haalt.

De priester is goed mee met zijn tijd, want om jongeren te bereiken blijft hij uiteraard niet in zijn kerk. In plaats daarvan zet hij filmpjes op YouTube. Pokémon Go is niet de eerste keer dat hij dat doet, want vroeger praatte hij ook al over Blind Getrouwd en de babypanda van Pairi Daiza. Aan VTM Nieuws zegt hij dat “die moderne thema’s aanspreken, en dat zie je aan de bezoekersaantallen van de filmpjes en mijn website.”

Penne kwam niet zelf op het idee om filmpjes te maken, oorspronkelijk schreef hij gewoon stukjes in het parochieblad. Maar toen paus Fransiscus ook video’s begon te maken, stelde één van zijn kerkgangers voor om er een video van te maken. Nu helpen zij hem ook met filmen en monteren.

Zelf is de priester trouwens niet verslaafd aan het spel, hij speelt het zelfs niet. “Ze hebben me wel getoond hoe het moet, maar ik ben het niet actief beginnen spelen.”

Meer
Lees meer...