Regisseur beantwoordt terugkomende kritiek op ‘Game of Thrones’: “We weten dat de tijdslijn een beetje vaag is”

Regisseur beantwoordt terugkomende kritiek op ‘Game of Thrones’: “We weten dat de tijdslijn een beetje vaag is”

We zijn nog altijd aan het bekomen van de laatste aflevering van ‘Game of Thrones’ en de aflevering werd ook overal gelauwerd, maar hier en daar duikt toch een terugkerende kritiek op op de laatste afleveringen. De tijdslijn zou, om het op z’n zachtst te zeggen, toch ietwat flexibel worden benaderd. Regisseur Alan Taylor geeft toe dat de tijdslijn een beetje ‘vaag’ is en dat de geloofwaardigheid zo wel wordt geforceerd.

Het gebeurde allemaal plots wel heel snel. Gendry die in een recordtijd weer tot aan de Wall loopt, maar vooral de raaf die hij laat versturen die aan lichtsnelheid tot in Dragonstone moet zijn gevlogen. Want Dany en haar draken arriveren nog net op tijd ‘beyond the wall‘ om Jon en co te redden. Hoe lang hebben onze helden daar staan wachten? “We hebben de tijd opzettelijk vaag gehouden. Omdat het daar zo donker is, weet je niet hoeveel dagen of nachten er al zijn gepasseerd”, legt de regisseur van de aflevering, Alan Taylor, uit aan The Hollywood Reporter. “We hebben geprobeerd om het allemaal wat onduidelijk te laten.”

Geloofwaardigheid

“We weten dat de tijdlijn een beetje vaag is”, zegt hij in een interview met Variety. “We hebben geprobeerd om een beetje met de tijdlijn te spelen door niet te zeggen hoe lang ze er daadwerkelijk hebben gestaan. Dat werkte voor sommige mensen, maar voor anderen helemaal niet. […] We zijn zo de geloofwaardigheid aan het forceren, denk ik, maar ik hoop dat het momentum van het verhaal dat wat overstemt.”

Vooral op het internet werd soms met ongeloof gereageerd. Dat vindt Taylor dan weer te ver gaan. “Ik heb een review gelezen waar ze echt niet over de tijd van de vlucht van de raaf konden geraken. Het had de show voor hen geruïneerd”, zei hij lachend aan Hollywood Reporter. “Al is het wel cool dat de serie zó belangrijk is dat zovele mensen het echt tot in de kleinste details onderzoeken. Mocht de show het moeilijk hebben, zou ik me daarover wel zorgen beginnen maken. Maar de show doet het zo goed dat het niet erg is dat er zulke mensen zijn.”

Gesponsorde artikelen